hogyan_orizd_meg_a_januari_lenduletet

5 tipp, hogyan őrizd meg a vendégek januári lendületét egész évben

Januárban mindenki újult erővel vág bele, hogy megvalósítsa újévi fogadalmát. Bizonyára te is észrevetted, hogy ilyenkor milyen sokan elkötelezik magukat a rendszeres testmozgás mellett… A lendületes kezdés után azonban sokszor már februárra alábbhagy a kedv, pedig a decemberi karácsonyi lakomának még jócskán látszódnak a „következményei”.  Segíts vendégeidnek, hogy februárban, sőt, még azután is kitartsanak új, jó szokásuk mellett! Ehhez mutatunk pár tippet:)

1. Tűzz ki elérendő célokat!

Mindenkinek vannak távlati tervei, amikor belevág az életmódváltásba. Van, aki fogyni szeretne, más izmosodni, vagy éppen kifulladás nélkül felmenni a 10. emeletre. Nagyon jó, ha vannak távlati célok, de te is tudod, hogy azokat sok idő elérni, és a nehezebb pillanatokban hiába lebeg egy messzi-messzi cél a vendég szeme előtt.

Segíts fenntartani a motivációt azzal, hogy közelebbi célokat is kitűztök! A célokhoz pedig jutalmat is kapcsolhatsz, így kézzelfoghatóvá válik a dolog.

  • Adhatsz például kedvezményt a következő bérletből, ha X hét alatt Y edzésen vesz részt.
  • Megajándékozhatod egy apró relikviával, ha egy bizonyos idő alatt egy edzésről sem hiányzik.
  • Oszthatsz ki díjakat vagy kupákat annak, aki a negyedév alatt a legtöbb edzésen vesz részt.

Ezek mind olyan célok, amiknek az eléréséhez semmi másra nincs szükség, csupán akaraterőre és az órák rendszeres látogatására – és egy jól működő rendszerre, ami segít, hogy te és a vendég is tudjátok követni a jelenlétet.

Ha távlati célt keresel, ideje, hogy felhívd a vendégeid figyelmét arra, hogy bizony az év eleje a legjobb időpont arra, hogy megkezdjék a felkészülést a nyári bikini-szezonra. Ehhez készíthetsz például egyedi edzésterveket, célkitűzéseket, nem csak csoport-szinten, de személyre szabottan is.

2. Mutasd meg a fejlődést a vendégeidnek!

A legjobb motiváció, ha az ember látja a fejlődést, és rácsodálkozhat, hogy rövid időn belül már milyen sokat ért el a kezdetekhez képest. Ez azonban sportágtól függően nem mindig látványos, vagy nem mindig azonnali. A számok sokszor jobban megmutatják az eddig elért eredményeket, mint a tükörben látott kép.

Mi lehetne jobb motiváció februárra a vendéged számára, mint az, hogy visszatekinthetik az elmúlt hónap, vagy hónapok eredményeit? Vezess minden vendégről egy speciális edzésnaplót, és amikor úgy érzed, hogy kell egy kis extra löket, mutasd meg nekik, hogy mennyit haladtak már a kezdetekhez képest!

Vagy ami még jobb: add meg a lehetőséget, hogy ők maguk férjenek hozzá ezekhez az adatokhoz, bármikor, bárhol – így a saját szemükkel láthatják az eredményeiket és a fejlődést.

3. Szervezz workshopot, vagy téli tábort!

Gyerekként természetes volt, hogy nyáron, vagy az iskolai szünetekben táborokban töltöd az idődet. Felnőttként azonban jóval kevesebb idő és lehetőség adott, hogy újra kellemes tábori élményeket szerezz. Pedig ezek az események kitűnő motivációként szolgálnak a sportolók számára. Vendégeid ilyenkor kicsit magukra és céljaikra összpontosíthatnak, és jobban elmélyülhetnek a szenvedélyükben. Az elért sikerek ösztönzőleg hatnak rájuk, hogy még többet mozogjanak.

A táborok sikere mögött azonban más is megbújik. A közösen eltöltött idő, egymás segítése igazi közösségformáló élmény, ami segít fenntartani az edzés melletti elköteleződést. Az ilyen alkalmakkor lehetőséged nyílik edzőként jobban megismerni tanítványaid, és megtalálni mindenki számára a legtökéletesebb motivációt.

Télen különösen hasznos tábort szervezni, mert ilyenkor nem kell felvenned a versenyt a nyári táborokkal, nyaralásokkal, és január-februárban amúgy is mindenkinek elege van már a hidegből és a rossz időből.

Hirdesd meg a legközelebbi időpontot, tájékoztasd a részletekről a vendégeid, és gyűjtsd be a jelentkezők névsorát! Ehhez szükséged lesz némi szervezőkészségre és/vagy egy kis digitális segítségre. Egy rendszerre, ami tájékoztatja az ügyfeleidet, figyelemmel kíséri a befizetéseket, és elmaradásokat egyaránt. A vendégeid így mindig frissen informáltak lesznek a legújabb lehetőségekről, amik miatt érdemes tovább folytatni az edzést.

4. Köszöntsd és emlékeztesd a vendégeidet!

A kitüntetett figyelem minden vendégedet megilleti, hiszen ezzel megköszönheted hűségüket és kitartásukat!

Köszöntsd fel vendégeidet születésnapjuk alkalmából, vagy fejezd ki elismerésed a kitartásuk iránt. Ezek az apró gesztusok személyesebbé teszik a kapcsolatot és lehetőséget nyitnak arra, hogy gördülékeny legyen a kommunikáció a klubvezető és a vendég között.

A törődés nagyban hozzásegíti a vendéget, hogy kitartson tervei mellett, és tovább folytassa a kemény munkát nem csak februárban, de még az azt követő hónapokban is.

Ez fog megkülönböztetni téged a többi klubtól vagy stúdiótól: ezáltal fogják úgy érezni, hogy nem akarnak máshova menni  edzeni, még akkor sem, ha az közelebb van, vagy olcsóbb a bérlet.

5. Ha elmúlt a kezdeti lelkesedés, hozd vissza a vendégeket egy különleges ajánlattal!

Kisebb vagy nagyobb vendégkör esetén is rendkívül nehéz nyomon követni a még aktív, és a már lemorzsolódott vendégeket. Pedig a rendszeresség a testmozgás gyakorlásában is roppantul fontos, ezért érdemes minél hamarabb megszólítani a ritkábban, vagy a már rég nem látott vendégeket is.

Habár azt nem tudhatod ki, miért hagyott fel az óralátogatással, de ha készítesz pár  egyedi ajánlatot azok számára, akik a január elteltével már kevésbé aktívak, akkor jelentősen csökkentheted a lemorzsolódást. Mit szólnál például egy kedvezményes bérletvásárláshoz, vagy egy különleges csapatépítő sporteseményhez, amivel újra meghozhatod a mozgás iránti kedvet?

Reméljük neked is sikerült néhány hasznos ötletet adnunk, hogy a vendégek januári lendülete februárra se szakadjon meg. Emeld még magasabb szintre a szolgáltatásaid a figyelmességgel, különleges programokkal, és a pontos visszajelzésekkel, hogy továbbra is minden vendéged kitartóan járjon az óráidra! És a végén a te erőfeszítéseid sem maradnak eredmény nélkül;)

Ezen vendégmegtartó és -visszahozó tippek megvalósításához szükséged lesz:

  • közösség- és személyi kapcsolatok építéséért elkötelezett oktatói csapatra, aki túllép az egyszerű óraadói szerepkörön,
  • az egyes vendégeid látogatási szokásairól részletes és egy kattintással elérhető információra,
  • egy órák közötti kommunikációra tervezett kapcsolattartó felületre, ahol pár kattintással, előre leválogatva el tudod érni az elmaradó vendégeidet.

A Motibro rendszerrel mi az utolsó két pontban tudunk segíteni. 

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!