gyerekcsoport gyakorol

8 ok, amiért érdemes gyerekcsoportot indítani

Ahhoz, hogy fenn tudd tartani a klubod, stúdiód folyamatos növekedését, időnként új piacok felé is nyitnod kell. Rengeteg múlik azon, hogyan állsz a dolgokhoz. Általános emberi tulajdonság, hogy szeretjük az állandóságot, a kiszámítható helyzeteket. A sikeres emberek azonban nyitottak, és ki mernek lépni a komfortzónájukból.

Merj megújulni!

Ha már eldöntötted, hogy változtatni, fejleszteni szeretnél, akkor talán gyerekcsoport indítása is megfordult a fejedben. Mielőtt belevágnál célszerű számba venni, hogy milyen érvek szólnak mellette és ellene. Ügyfeleink tapasztalatai alapján szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a döntésben, ezért felsorolunk 8 haszonérvet és 5 buktatót, amiket érdemes átgondolni, mielőtt beindítod a kicsiknek szóló óráidat.

ELŐNYÖK

1) A gyerekórákkal kitöltheted a szabad idősávokat

A legtöbb felnőtt a munkája miatt kora reggel vagy este ér rá szabadidős tevékenységekkel foglalkozni. Így a késő délutáni-kora esti szabad idősávokat kihasználhatod ovis és iskolás csoportok indításával. Ha amúgy is holtidő volt számodra ez a pár óra, akkor ez kézenfekvő megoldás a bevételeid növelésére és szolgáltatáspalettád kiszélesítésére.

2) Nyári táborok: csapatépítés + új tanítványok

A nyári időszak logisztikája a legtöbb dolgozó szülőnek rémálom, mert meg kell oldani a gyerekek felügyeletét. Ilyenkor a táborok életmentők és nagyon kelendőek. Te se hagyd ki a lehetőséget! A már hozzád járó gyerekek még jobban összekovácsolódhatnak a tábori órák, edzések és egyéb programok során. Valamint bőven szerezhetsz új tanítványokat is, ha úgy állítod össze a tábor tematikáját, hogy a kezdők számára is élvezetes legyen. A táborok sok szervezést igényelnek ugyan, ám ezek pénzügyileg és elköteleződés terén is jócskán megtérülnek.

3) Új generációt nevelhetsz

Mivel a legtöbb gyermek szeret csapatban lenni, egy vidám közösséghez tartozni, és nyitottabbak, lelkesebbek a felnőttekél, nagyobb eséllyel kovácsolódnak igazi csapattá a termedben. Mivel a jövő felnőtt generációját edzed, tanítod, idővel a kitartó gyerekekből nevelheted ki a következő felnőtt csapatodat. Közülük kerülnek majd ki a versenyzőid, segédeid, oktatóid.

4) Feltöltődés pozitív energiával

A sport, mozgás, készségfejlesztés gyermekkorban rendkívül fontos mind fizikálisan, mind mentálisan. Ahogy oktatod ezeket a gyerekeket, az ő lelkesedésük téged is feltölt, ösztönöz. Az, hogy sikeresek vagytok abban amit együtt csináltok, például érmeket nyertek a csapattal, netán vastaps kíséri a fellépéseiteket, vagy csupán egy új mozgássort csináltok végig tökéletesen, a gyerekeké mellett a te önérzetedre is pozitív hatással lesz.

5) Szülőkből új vendégek

A gyerekek hazaviszik a nálad szerzett élményeiket. A pozitív impulzusok a szülőkre is hatással vannak, és sok esetben hozza meg a kedvüket a mozgáshoz, edzéshez. A gyerekek tulajdonképpen ingyen reklámozzák a klubodat, stúdiódat. A személyes találkozások alkalmával pedig a szülők is betekintést kapnak az óráid hangulatába, megismernek téged vagy oktatóidat, így kiépül a bizalom. Mindezt nagyon jól kamatoztathatod, ha a felnőtt csoportjaidat is szeretnéd bővíteni.

6) Újabb és újabb tanítványok szerzése

Az iskoláskorúak esetében a legkönnyebb új tanítványokat szerezni, hiszen gyakran elhívják a barátaikat, osztálytársaikat. Plusz te is megkeresheted őket ezekben az intézményekben szórólappal, bemutató óra vagy nyílt nap keretén belül, és felléphettek iskolai rendezvényeken is.

7) Építi a renomédat

Egy szakmai portfólióban remekül mutat, ha gyermekekkel és felnőttekkel is foglalkozol edzőként, oktatóként. Ez kiváló reklám, növeli az új érdeklődők bizalmát.

8) Sokat tanulhatsz saját magadról

Közhelyesen hangozhat, de ha az ember gyerekekkel foglalkozik, jobban fejlődik a jelleme és sokat tanul önmagáról. A gyerekeknek hihetetlen képességük van arra, hogy észrevegyék a hibáidat, majd kicsit felnagyítva tükröt tartsanak eléd. Hiszen őket még nem kötik annyira az etikett szabályai, mint a felnőtteket. Ők még természetesek és őszinték. A visszajelzéseik kincset érhetnek, mert torzításmentes képet kaphatsz arról, mi működik jól, és min kellene változtatni.

LEHETSÉGES BUKTATÓK

Minden éremnek két oldala van, ezért hiba lenne azt gondolni, hogy a gyerekekkel való foglalkozás pofonegyszerű, és kizárólag csupa móka, kacagás. Lássunk 5 olyan tényezőt, amik problémákat okozhatnak, ha nem figyelsz rájuk és nem kezeled őket időben.

1. Nem megfelelő kommunikáció

A gyermekeknek sokszor nehezen tartható fenn az érdeklődésük, és másképp kell őket motiválni, mint a felnőtteket. Továbbá nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, hogy kellően szigorú legyél, betartasd a szabályokat, de ne a félelem miatt viselkedjenek jól, hanem azért, mert tisztelnek, és szeretnek részt venni az óráidon.

A játékosítás (gamifikáció) hasznos eleme a gyerekoktatásnak, mert játékelemekkel tarkított feladatokkal és motivációval hosszútávon fenntarthatod a gyerekek lelkesedését, miközben készségeik is észrevétlenül fejlődnek játékos keretek között.

2. Ha nem készülsz fel mentálisan

Fel kell készülnöd, hogy sokféle személyiségű gyerek lesz a csoportjaidban. Máshogy kell kezelned egy szégyenlős gyereket, akit a szülei önbizalomnövelés céljával irattak be hozzád, mint a falkavezéreket vagy hiperaktivakat. Az önbizalomhiányos gyerekek esetében egyszerre vagy szülő, pszichológus és tanító. A rosszcsontok viszont könnyen kihozhatnak a sodrodból és a fejedre nőhetnek. Pszichikailag mindkettő megterhelő lehet, és sok erőfeszítést igényel tőled. De megéri, mert jelentősen hozzájárulsz egy-egy gyerek személyiségfejlődéséhez a nálad megtanult készségekkel, fegyelemmel, barátságossággal, kitartással, csapatszemlélettel.

3. Ha nem tudod őket fegyelmezni

A gyerekek jelleme folyamatosan fejlődik, így könnyebben befolyásolják őket a társaik. A te feladatod, hogy megfelelően szeparáld őket. Ha már látod, hogy kik az irányítható és kik az irányító gyerekek, akkor próbáld őket úgy szétválasztani, hogy a pozitív irányítók mellé osztod az irányíthatókat és a negatív irányítókat egyaránt. Egy motiváló partner a te dolgodat is megkönnyíti.

4. A sikertelenség még nem kudarc

Előfordulhat, hogy a srácok nem hozzák a várt eredményeket, vagy túl sok gyerek morzsolódik le. Ilyenkor előfordulhat, hogy kételkedni kezdesz magadban vagy a módszereidben, és legszívesebben feladnád.

Kételyek helyett azonban célravezetőbb, ha szánsz rá egy kis időt, hogy nyugodtan átgondold, mi okozhatja a visszaesést vagy a fejlődés elmaradását. Ültesd le a csapatot, és kérd ki a véleményüket. Beszéljétek meg, kinek mi okoz nehézséget, így könnyebb megtalálni a baj forrását. Ha tudod, mi a probléma, arra már megoldást is ki tudsz ötleni.

5. Ha idő előtt kiégnél

Mindamellett, hogy szórakoztató és anyagilag is megtérül, végig kell gondolnod, hogy nem vállalsz-e túl sokat magadra egy gyerekcsoport indításával, nem veszélyeztet-e a kiégés. A gyerekcsoportok irányítása rengeteg felelősséggel és energiabefektetéssel jár. Ha úgy érzed, túl sok energiát vonna el a fő tevékenységedtől, vagy akár a magánéleted rovására mehet, akkor gyerekoktatás helyett inkább fejleszd a meglévő szolgáltatásaidat. Úgyhogy mielőtt fejest ugranál a mélyvízbe, írd össze a saját érveidet pro és kontra.

Készülj fel az új kihívásra automatizációval

Ha megszületett az elhatározás, és belevágnál a gyerekek oktatásába, akkor érdemes előbb az adminisztrációt és ügyfélkezelést optimalizálnod, hogy több időd és energiád legyen az új gyerekcsoport beindítására. Egy óraszervező és ügyfélkapcsolati rendszerben egy felületen digitalizálhatod a meglévő tanítványi adatbázisodat, a bérleteket, az órarendedet, az órai bejelentkezéseket, a jelenléti íveket, kimutatásokat.

A Motibróban többek között az alábbiakat tudod kezelni önműködően vagy minimális időráfordítással:

  • órarend gyors elkészítése,
  • módosítható órák, órasorozatok,
  • fix időpontos csoportok, tanfolyamok is,
  • online okos jelenléti ívek,
  • online órai be- és kijelentkezés állítható határidőkkel,
  • órai létszámlimitek és várólista,
  • bérlet-, tagdíj- és tartozáskezelés, automata bérletlejárat-értesítő,
  • naprakész bevételi, részvételi és óratartási statisztikák,
  • saját MotiBro fiók minden regisztrált gyereknek, vendégnek – angol nyelven is,
  • tanítványi adatbázis, többparaméteres szűréssel,
  • személyes és órai jegyzetek,
  • munkatársi fiókok egyedi jogosultság-beállítással,
  • automatikus oktatói elszámolás,
  • automatikus számlázási és online bankkártyás bérletvásárlási lehetőség,

és ez még nem minden…

 

Szeretnéd te is rendbe tenni az adminisztrációdat, mielőtt beindítod a gyerekcsoportodat? Varázsold önműködővé az ismétlődő, nyomasztó szervezési feladatokat, hogy a szakmai munkádra és az új lehetőségekre koncentrálhass!

Tedd meg az első lépést, és ismerd meg a Motibrót a gyakorlatban! Nézd meg ingyenes online bemutatónkon, hogyan támogatja a rendszer a te mindennapi munkádat:

 

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!