Tartsd meg és csábítsd vissza tanítványaidat tűpontosan célzott üzenetekkel (2. rész)

Cikkünk első részében megmutattuk, miért nélkülözhetetlen profin célzott üzenetekkel kommunikálnod, ha meg szeretnéd tartani az aktív tanítványaidat, a lemorzsolódókat pedig vissza akarod szerezni.

A kulcs a sportolóid elköteleződése szerinti csoportosítás: aktív, lemorzsolódó és elvesztett tanítványok.

Viszont ezeket a csoportokat manuálisan összeállítani felér egy jó kis kínzással. Vagyis minden tagnál vissza kell keresned, mikor volt legutóbb edzésen, majd beteszed a megfelelő csoportba. Hát persze… Tengernyi munka, főleg, ha 20-50-100 vendéged is van a jelenleg nem aktív tagokat is beleértve. Pepecs munka, erre se felesleges időd, se energiád nincs.

Pont ezért fejlesztettük le a MotiBro rendszerben a sokrétű Üzenetek funkciót, hogy az adatbázisodban szereplő sportolóidat automatikusan a 3 csoport egyikébe sorolja. Így pár kattintással küldhetsz tökéletesen célzott üzeneteket a megfelelő szöveggel, a megfelelő csoportjaidnak.

Az online jelenléti ív, ami gyűjti neked az infókat

jelenléti ív: a pontosan célzott üzenetek alapja

Az Üzenetek gerincét a Smart Jelenléti Ív adja – smart, mert valóban nagyon okos 🙂 -, amit te is jól ismersz, ha már használod a MotiBro-t. Ha még nem használod, akkor gyorsan összefoglaljuk neked, mi mindent tud.

A mobilodról is elérhető jelenléti ív adatai alapján a MotiBro csoportosítja a sportolóidat, ennek köszönhetően minden tanítványodról és edzésedről rengeteg infó áll rendelkezésedre:

  • Milyen kurzusok aktívak:
    • Hányan jelentkeztek be az órára?
    • Hányan járnak rendszeresen/jelennek meg valóban az órákon –  őket hívjuk aktív tagoknak.
    • Hányan és kik nem voltak az edzésen 45 napja – őket lemorzsolódó tagoknak hívjuk.
    • Hányan és kik voltak 90+ napja – őket pedig elvesztett tanítványnak nevezhetjük.
  • Van-e díjfizetési elmaradása a tagoknak:
    • Mióta és mennyi elmaradásuk van?

A Smart Jelenléti Ívet minden edzés elején „töltsd ki”. A kezelőpanelen a tagok adatai melletti csúszkát egyszerűen átkattintod a megfelelő állásba és már be is jelölted a jelenlétet. A papíron vezetett listával vagy az Excellel ellentétben a MotiBro jelenléti íve valós idejű, aktuális helyzetjelentést ad neked a tanítványaidról (látod a fotójukat, van-e érvényes bérletük, van-e tartozásuk, van-e egyedi igényük).

Erre épül tehát az Üzenetek funkció is, hogy ne neked kelljen újra meg újra rendszerezni a tanítványaidat!

Automatán célzott üzenetek, mégis személyes marad!

A Smart Jelenléti Ív adataiból számolt aktivitás alapján nyomon követheted a sportolóid viselkedését. Az egyéni részvételi adatok alapján pedig a MotiBro folyamatosan besorolja az egyes tanítványokat, hogy éppen aktív, lemorzsolódó vagy elvesztett.

Az aktivitás mértéke alapján képzett három alcsoport minden edzéstípusra folyamatosan frissül.

Így akár edzőként akár klubvezetőként egyetlen üzenet megszövegezésével el fogod érni az aktív tanítványaidat, úgy, hogy nem kell a címzettek összegyűjtésével bajlódnod!

Helyette összpontosíthatsz az üzenetedre, ami az adott csoport számára a legütősebb, leginkább vissszahozhatja vagy növelheti az elköteleződést.

  • Meg szeretnéd köszönni a csoportodnak a kitartásukat? Egy gombnyomás és már írhatod is az üzenetedet. És persze nem kell félned, hogy az a tanítvány is megkapja, aki két hónapja nem volt edzeni…
  • Esetleg a pár hete nem járó vendégeidnél érdeklődni szeretnél, mi történt vele, miben tudsz neki segíteni? Egy gombnyomás és csak ők lesznek a címzettek között.
  • Vagy szeretnél felajánlani egy újrakezdő kedvezményes bérletet azon vendégeidnek, akik csak pár hete nem járnak? Megint egy gombnyomás, és már indíthatod az üzenetet. Itt sem lenne jó, ha nem a megfelelő vendégeidnek menne: mit szólnának a minden héten eljáró tanítványok, ha olyan üzenetet kapnának, hogy már 6 hete nem voltak és várod vissza őket…

Természetesen amennyiben a rég nem látott tanítványod visszajön és újra elkezd edzeni, akkor automatikusan átkerül az aktívok közé. Ha pedig egy sportolód elmaradozik, akkor átkerül a lemorzsolódók közé.

Az is fontos mit írsz, nem csak az, hogy kinek

Tudjuk, nem egyszerű feladat személyre szóló levelet írni. Ezen a ponton a kihívást az jelenti, hogy ki kell találnod, rá kell jönnöd, hogy mi a közös a csoport tagjaiban. Mármint azon kívül, hogy elmaradoznak az edzésekről vagy nem fizetnek tagdíjat. És igen, itt derül ki, hogy mennyire ismered őket… emberileg. Edzőként nemcsak a tanítványaid testével dolgozol, hanem a pszichés-mentális felkészítésükkel, pallérozásukkal is. Te is tudod, hogy a kitartásra ugyanúgy edzeni kell őket, mint a fizikai tevékenységekre. Nem elég eljárni az edzésre, jelen kell lenni agyban is.

Ismerned kell a tanítványaidat, mivel lehet őket motiválni, milyen általános problémák szoktak felmerülni csapaton belül, vagy kinek mi az egyéni fájdalompontja.

MotiBro ebben is segít neked, mert nem kell minden egyes infót fejben tartanod, ugyanis minden sportolódról a rendszerben gyűjtheted a tudnivalókat. Ezek alapján pedig olyan jól célzott üzeneteket tudsz írni a tanítványaidnak, amelyekkel érzelmileg is erősíted a köteléket, és visszaterelheted őket az edzéseidre. Hiszen nekik szól, személyes, a korábbi közös munkátok ihlette! Ráadásul azt is megmutatja nekik, hogy figyelsz rájuk, törődsz velük, még akkor is, ha ők elmaradoznak. Ezzel pedig újra feltüzelheted a lelkesedésüket, és újra megerősítheted a klubod iránti elkötelezettségüket.

Érdekel, hogyan működik élesben a Jelenléti Ív, az Üzenetek és az összes többi funkció a MotiBro-ban? Szívesen megmutatjuk egy ingyenes demó alkalmával:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!