Amikor a stúdióvezető okosan használja az idejét

„Recreo, azaz: erősít, feléled, feléleszt, felüdít, felüdül, jó és erős állapotba visszaállít, megelevenít, megfrissít, megújít, megvidámít, új bátorsággal megelevenít, újból, újból teremt, valakinek új erőt és új életet ad. … Minden jelentésben ott van az álmunk és ott van a lehetőség, hogy valami egészen rendkívülit adjunk. – vallja Székely Gábor Dénes, a ReCreo Studio egyik alapítója.

Kwaysser Karmelina Stellával olyan sportklubot álmodtak és valósítottak meg, amelyben egyedi személyi edzés koncepció alapján segítenek újra harmóniába kerülni önmagukkal nem csak szupermeneknek, hanem a hétköznapi „dolgozó embereknek” is. Felméréssel kezdik a közös munkát, hogy mindenki az egyéni állapota szerinti edzésterv alapján haladhasson, és a teljes közös munka alatt végig ellenőrzik a fejlődést. Egyedi motivációs technikákkal támogatják, hogy ne csak a szakmai tartalom legyen rendben, de a mentális felkészültség is. A fejlődéshez persze kell a kihívás, de nemcsak az, hanem a személyes figyelem, a törődés is.

Márpedig a név kötelez

mai napig hűek maradtak stúdiójuk nevéhez és a fenti elvekhez, de nem csupán sportszakmai szempontból. A szakmai koncepció folyamatos fejlesztése mellett a háttérmunkákkal is követni kellett a tempót. Ehhez pedig le kellett váltani az addigi szokásokat, vagyis ezen a téren is időszerűvé vált a megújulás.

Amikor a nehézségek begyűrűznek

Mint a klubok és edzők többsége, ők is külön dokumentumban könyvelték a bérletek eladását és az alkalmak levonását, és egy másikban azt, hogy melyik edző óráján mekkora volt a létszám. Ez az elszámolás miatt alapvető, de maga a módszer felettébb macerás: edzők otthon szabadidejükben töltögették a táblázatokat, Gábor pedig böngészhette végig az összes adatot, ha átfogó képet akart kapni arról, ki merre hány méter.

„Korábban a sok emberi adminisztráció energiát vett el tőlem és az edzőktől is, és mivel emberek vagyunk, mindig akadtak hibák, hogy valaki valamit nem jól csinált vagy épp elfelejtett. Ezt idő volt észrevenni, az illetővel megbeszélni, és persze volt, hogy a vendégek is belekeveredtek, mert nem stimmelt a bérletük állása.” Akkor pedig jött a reklamáció.

Keresd a megoldást!

A fenti problémákon túl Gábort személyes motivációja is hajtotta a megoldás felkutatása felé. Főállása mellett a teremvezetésnek korlátozott időt tudott szentelni, azt pedig inkább a szakmai fejlesztéssel akarta eltölteni, nem adatok bogarászásával. Egyszerűen időt kellett elvonnia az adminisztrációs feladatoktól úgy, hogy közben le is egyszerűsítse a folyamatot, és több adatot nyerhessen ki rövidebb idő alatt. Komplex feladat, már csak az eszköz hiányzott:

Székely Gábor Dénes, klubvezető-tulajdonos:

„…kerestem egy online rendszert, amely egységes keretek között, valós időben tudja megmutatni nekem a legfontosabb statisztikákat, egyúttal egyszerűsíti az edzők és a vendégek hétköznapi rutinfeladatait.”

Rászánta az időt, kereste, és meg is találta a számukra ideális megoldást, vagyis a MotiBro-t.

Mi változott?

Az edzés helyszínén pár gombnyomással egyben megvan minden statisztika, amire Gábornak klubvezetőként szüksége van. Extra eredmény, hogy nemcsak házon belül lett gyorsabb és egyszerűbb az adminisztráció, de a vendégek is látják saját sportolói oldalukon, milyen ütemben fogy a bérletük anélkül, hogy erről meg kéne kérdezniük az edzőket.

Kevesebb a napi adminisztrációs rutinfeladat, a bérletek, a jelenlétek és a bejelentkezések is pillanatok alatt menedzselhetők. Gábor az alábbi 9 pontban foglalta össze, hogy a ReCreo csapat számára hogyan könnyíti meg a mindennapi életet a MotiBro:

  1. Az edzők napi feladata, hogy felírják, ki volt edzésen, és hány alkalom maradt a vendégek bérletéből. Ez most az edzésen megvan pár gombnyomással, nincs több esti írogatás otthon, nem megy rá az edzőink szabadideje.
  2. Klassz, hogy be tudok állítani kurzusonként eltérő bejelentkezési és lemondási határidőket. A népszerű kurzusoknál ugyanis több hétre előre gyorsan betelnek az időpontok.
  3. A vendégek szeretik az automatikus emlékeztetőket, amiket a rendszer küld ki, hogy ideje bejelentkezni vagy épp közeleg a következő edzésük.
  4. A vendégek saját mobiljukon maguk követik, hogy áll a bérletük, nem kell tőlünk megkérdezniük.
  5. A vendégek tartozásait klubvezetőként követem, valós idejű statisztikát látok a mobilomon. Ha valaki hibázott vagy egy vendég ténylegesen tartozik, szólok a megfelelő edzőnek.
  6. Tartozási emlékeztetőket pár kattintással ki szoktam küldeni. Ehhez előkészített tartalmú és formátumú levelek vannak a rendszerben, és csak a megfelelő vendégeknek mennek ki.
  7. Az elhivatott vendégek folyamatosan követik mobiljukon az aktivitásnaplójukat. Ez fontos nekik, hogy érezzék, hogyan fejlődnek, mit várhatnak az edzésektől.
  8. Az edzőink az órák előtt látják a mobiljukon az érkező vendégek nevét és fotóját, így könnyű a beazonosítás a jelenlétek bejelöléséhez. Ugyanazon a felületen azt is ellenőrizhetik, ki mikor edzett az elmúlt hetekben, és hogyan érdemes motiválni, amikor újra eljön egy órára.
  9. Már számolgatás nélkül is napi szinten látom a lemorzsolódás számait. Vannak erős és gyengébb hónapok, de ez sosem titok előttem. Naprakész mutatószámok segítik a munkámat, így könnyebb akciótervet készíteni a vendégvesztés csökkentésére.

Együtt fejlődünk a stúdiónkkal

A ReCreo mára 3 teremben, Csömörön és Gödöllőn, 4 edző vezetésével nyújt személyi, páros és csoportos edzéseket. Ez számszerűsítve annyit tesz, hogy havi közel 400 edzés, kb. 100 vendég számára biztosítja a harmonikus fejlődést, a teljesebb életet. Étkezési tanácsadás, masszázs és infraszauna is segíti a testi-lelki egyensúly kialakítását. A sok vendég és a széleskörű szolgáltatások napi szintű ügyvitele sokkal hatékonyabb az online vendégkezelési rendszerrel. Hogy mennyire?

Az edzők rutinfeladatai napi egy órával csökkentek! A vendégek tartozásai minimálisra csökkentek, ha mégis elmaradásba kerülnek, mi azonnal tudjuk és jelezzük is feléjük, így gyorsabban rendezik a tartozást. A stúdióvezető pedig pikk-pakk kiszúrja a hibákat, amiket rögtön javítanak is, ezért kevesebb a szóbeli infókérés, és nincs annyi kérdezgetés az edzők és a vendégek között, kinek mi történt a bérletével.

Összegezve: egyszerűbb lett a napi szintű adminisztráció, a jelenlét, a bérletfogyás regisztrálása, egyúttal átláthatóbb lett a rendszer, és gyorsabban, könnyebben beérkeznek a bevételek.

Gábornak köszönjük, hogy megosztotta velünk pozitív tapasztalatait, és a ReCreo Studionak hasonlóan dinamikus növekedést kívánunk a jövőben is!

Te mivel töltenél napi plusz egy órát, amit az automatizációval nyerhetnél?
♥ Együtt főznéd a vacsorát a családdal vagy játszanál a gyerekekkel?
♥ Elvinnéd a párodat egy jó kis programra?
♥Lehuppannál a kanapéra azzal a könyvvel, amit már fél éve nem tudtál elkezdeni?
♥ Végre megint lenne időd a saját edzésedre is, ahogy régen?
♥ Vagy egyszerűen a klubod és edzéseid fejlesztésére fordítanád?

Napestig sorolhatnánk, de biztosan neked is kapásból 5 olyan dolog jutott eszedbe, amit nagyon szeretnél, de ezer éve nem jutott rá időd. Na most fog!

Add meg az elérhetőséged, és egy ingyenes online demo kíséretében megbeszéljük, hogy a te klubod vagy edzéseid konkrét kihívásait hogyan oldjuk meg a MotiBro-val. A rendszer bevezetése gyerekjáték, de persze ebben is segítünk. Mire vársz még? 🙂

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!