edzesszervezes funkcionalis edzo
edzesszervezes funkcionalis edzo

Funkcionális edzők és a csetháború: üzengetés helyett önműködő edzésszervezés!

Összeszámoltad már valaha, hogy mennyi értékes időd ment a kukába a cseten való egyeztetéssel? „Ma nem tudok edzésre menni, de holnap pótolnék. Mikor mehetek?”
„Mégis jönnék ma, beférek még?”

Tegyük fel, van havi 80 sportolód, és mindegyiküknek csak havi egyszer adódik valami, ami miatt nem tudnak a megszokott időben edzeni, így egyeztetniük kell veled. Egy egyeztetés legyen átlagban 5 perc, mert azt is meg kell nézned, mikor hova tudod átcsoportosítani a vendéget + pár üzenetváltás. Ez havi 400 perc, azaz több mint 6 és fél óra havonta, amit csak a cseteléssel (és telefonálgatással) töltesz!

Egyfolytában csipog, pedig nem csibe

Funkcionális edzéseket tartó vagy edzőtermet vezető ügyfeleink gyakran első helyen említik, mennyire utálják, hogy óránként csipog a telefon, vagy hogy az éjszaka közepén befut egy üzenet a másnapi edzéssel kapcsolatban.

Sokan hiszik, hogy a cset arra való, hogy írhatnak, amikor csak eszükbe jut.
Nem, kérem szépen! Éjszaka alszunk, nem üzengetünk! Ha egy kósza éjszakai „nem tudok menni holnap” üzenet miatt legmélyebb álmodból felriadsz, kialvatlan leszel, és a másnapi edzéseidre érkezők kapják majd az ívet, mert nem tudtad kipihenni magad. És még te leszel a gonosz…

Ha meg az edzések közben csörömpöl a telefonod megállás nélkül, akkor nem tudsz rendesen a vendégeidre koncentrálni, vagy az amúgy is minimális szüneteid mennek el az ügyintézéssel. De az üzenetes-telefonos egyeztetésnek nem ez az egyetlen hátulütője.

Te hogyan követed a követhetetlent?

Amikor egész nap edzést tartasz vagy az edzőterem dolgait intézed, akkor felgyűlhetnek az üzenetek, e-mailek, nem fogadott hívások. Amint akad egy szabad fél órád vagy hazaesel este, nekiugrasz kibogozni, ki és mikor szeretne vagy nem tud edzésre jönni, kit hova tudsz beírni pótlásra, kinek milyen egyedi kérése van.

Hol vezeted a bejelentkezéseket? A határidőnaplódba körmölöd le minden nap, vagy az online naptárba másolgatod be a neveket, időpontokat?

Hogyan tartod számon, hogy az adott edzésen vagy csoportban van-e még szabad hely? Fejben tartasz mindent? Esetleg papíron listázod a bejelentkezőket és a létszámot? Bárhogy is oldod meg jelenleg, feleslegesen megy el heti több órád a szervezéssel!

Számodra melyek a legzavaróbbak az alábbiak közül? (Többet is megjelölhetsz.)

Pedig van kiút a végeláthatatlan egyeztetések hálójából! Van egy kézenfekvő módja annak, hogy vendégeid jelezzék, ha tudnak vagy épp nem tudnak jönni edzésre. Képzeld el azt az idilli állapotot, hogy csak rápillantasz az adott edzés online jelenléti ívére, és már látod is, kik jönnek aznap edzeni. Ilyen, amikor egy önműködő rendszer végzi helyetted az edzésszervezési munka nagyját (is)!

Na de hogyan lesz önműködő az óraszervezés?

Az automatizált óraszervezés túlmutat az egyszerű foglalási lehetőségen. Számodra az jelenti a valódi, minőségi változást, ha a teljes egyeztetési folyamat kiváltható pár kattintással, amit a vendégeid extra kérdések nélkül, önállóan is megtehetnek. Online. Amikor éppen ráérnek. 🙂

Így néz ki ez konkrétan:

  • a vendégek regisztrálnak a rendszerbe / vagy regisztrálod és meghívod őket,
  • a regisztrált sportolóid be- és kijelentkezhetnek egy kattintással,
  • várólistára is feliratkozhatnak,
  • saját felhasználói fiókjukban látják az aktuális órarendet, foglalásaikat, bérleteiket, aktivitásukat,
  • az új vendégek a weboldaladba beágyazható órarendben látják az edzéseket, edzőket, helyszíneket,
  • ők is bejelentkezhetnek e-mailjük vagy adataik megadásával,
  • mindezt akár hajnalban is anélkül, hogy téged és az egész családot felébresztenék :).

Ráadásul úgy alakítod ki a saját óraszervező rendszeredet, ahogy számodra a legkényelmesebb:

  1. Megadhatod, hogy meddig lehet ki- és bejelentkezni.
  2. Ha az egyes csoportjaid fix napokon edzenek, beállíthatod, hogy a csoport résztvevői alapvetően be legyenek jelentkeztetve. Csak kijelentkezniük kell, ha épp nem tudnak megjelenni az órán.
  3. Ha egy sportolód bejelentkezett, de nem jelenik meg,  a rendszer le is vonhatja a bérletből az alkalmat, hiszen más elől foglalja a helyet, téged pedig anyagi veszteség ér. Így a vendégek gyorsan megszokják, hogy minden esetben ki kell jelentkezniük, ha nem tudnak részt venni az órán. Egy kattintás az egész!
  4. Akár több hétre előre is látható az élő órarend, de ezt is igény szerint alakíthatod a hetek számának megadásával.
  5. A népszerű óráidnál a bejelentkezési várólista tesz jó szolgálatot, hogy ne veszíts lelkes vendégeket.
  6. Azokat is be tudod jelentkeztetni, akik épp nem tudják/akarják használni a rendszert (mindenhol előfordul 1-2 ilyen vendég).
  7. Ha bizonyos edzéstípusra nem jelentkezhet be bárki – mert mondjuk erőnléti szinthez kötött-, azt is szabályozhatod egyedi beállításokkal.

Használhatod a rendszert egyedül vagy edzőiddel karöltve, a jogosultságokat pedig te határozod meg. Így még több teher kerülhet le a válladról.

Hogyan változnak meg a mindennapjaid, ha óraszervező szoftverre váltasz?

Először is értékes időt spórolsz meg magadnak! Remek példa egyik partnerünk, a Powercat Training System (ex-HIIT Edzés) tapasztalata: ők heti 6 órát spórolnak meg, amióta drasztikusan lecsökkent a hívások és üzenetek száma az online bejelentkezésnek köszönhetően.

Több bevételed lesz, mert ritkábban hagynak majd ki órát a vendégek. Mert nem ér veszteség, ha valaki jelzés nélkül nem megy edzeni. Mert a várólistának köszönhetően nem veszítesz vendégeket a teltházas órákon sem. Utóbbi arra is remek eszköz, hogy átlásd, mely edzések kapacitását kellene növelned, hogy még több vendég jöhessen a legnépszerűbb edzéseidre.

Lesz időd kikapcsolódni, feltöltődni, mert végre elmehetsz szabadságra úgy, hogy nem kell aggódnod. Sem a bejelentkezések miatt, mert minden megy önműködően. Sem a többi edző órái miatt, hiszen mindent felügyelhetsz pár kattintással a mobilodról, még ha nem is vagy jelen a teremben.

És hogy a fentieken kívül mit nyersz még, ha te is automatizálod az edzésszervezést? Derítsük ki együtt egy ingyenes bemutató során. Te elmondod, mire van szükséged, mi megmutatjuk, hogyan valósítja meg a szoftver. A döntés a te kezedben van: készen állsz a stresszmentesebb mindennapokra?

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Szeretném az ingyenes tudásanyagot!

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!