Jógaoktató, stúdióvezető és apa egy személyben: tényleg működik?

Vadász Ákos Tullió a funkcionális jóga alapítója. Harcművészetekkel kezdte, majd érdeklődése a jóga felé fordult, itthon és külföldön több szakirányú képzést is elvégzett. Éveket töltött az Iyengar-jóga oktatásával, majd figyelme a nyugati edzésmódszerek felé fordult.

Azonban nem érezte magáénak sem a tekintélyelvű indiai hagyománykövetést, sem a materialista és külsőségekre fókuszáló amerikai jógarendszereket: a 21. századi ember problémáinak megismerésére és azok megoldásaira összpontosított. Ebből a szemléletből nőtte ki magát a funkcionális jóga. Saját termében mára havonta több száz látogatás alkalmával részesülnek a vendégek a személyes figyelemben és szakértő szolgáltatásban, ami mostanra Ákos védjegyévé vált.

Ha már nem jut idő a fontos dolgokra: változtass!

Ákos minden adminisztrációt papír alapon végzett a stúdióban, ami a vendégeitől és szakmai fejlődésétől vette el az értékes időt. Egyre inkább szükségét érezte a változtatásnak, hogy a füzetekben való lapozgatás helyett pillanatok alatt visszakereshető legyen minden korábbi információ, és átláthatóbbá váljon a terem működése

„Annak is kerestem a lehetőségét, hogy profibb szolgáltatást tudjak adni a vendégeimnek. Többek közt ez az, amivel a funkcionális jóga terme többet nyújt. Másrészt a profi szolgáltatás felépítése üzleti továbbképzést is igényel, ami sok időt von el. Nyomasztóan hatott rám, hogy nem tudtam annyi időt szánni a családomra, a lányomra, mint amennyit szerettem volna. Azt az időt, amit – amikor még kisgyerek – ha nem fordítom rá, később már nem tudom pótolni, bármennyire is szeretném. Megoldást kellett találnom, hogy a profi szolgáltatás és a megfelelő mennyiségű szabadidő egyszerre legyen meg.

A megoldást pedig a MotiBro vendégkezelési és adminisztrációs rendszerében találta meg, ami ma már szerves részét képezi stúdiója mindennapjainak.

Online rendszerrel a gördülékenyebb és személyesebb jógaoktatásért

Ákos szerint a jógában is szükséges a tudományos alapú megközelítés a keletre jellemző belső tapasztalás és észlelés mellett, ezért orvosi háttérrel támogatott funkcionális jóga órákat tart vendégeinek.

E szemlélet mentén pedig kulcskérdés számára, hogy a csoportos órákra érkező vendégek nem csupán egy létszámadatot jelentenek, hanem mindannyian egyéni figyelmet kapnak, hiszen minden vendég egyedi: problémáik, kihívásaik és fejlődési céljaik is különbözőek.

Ákosnak  ezért elengedhetetlen, hogy részletes jegyzeteket vezessen vendégeiről a MotiBro-ban. Minden óra előtt felkészül: áttekinti a vendégek sportolói adatlapjait, és az egyéni fejlődési tervek alapján dolgozza ki az aznapi közös munka részleteit.

Nincs füzetben keresgélés vagy emlékekben kutakodás, hiszen minden vendég teljes gyakorlói élettörténete egyszerűen végigkövethető a MotiBro-ban.

 

Vadász Ákos (www.vadaszakos.hu):

„Onnantól kezdve, hogy egy vendégem bejelentkezik a honlapon, odáig, hogy elmegy az óráról, ez egy élmény. Ezt szeretném befolyásolni személyes figyelemmel, hangvétellel az órán, és sok aprósággal. Ehhez ad nekem konkrét információkat a MotiBro, így lesz személyes élmény a csoportos óra.”

Az egyéni odafigyelés fontos része az Ákos által említett egyik „apróság” is: minden vendégét meglepi egy kis ajándékkal a születésnapjuk alkalmából! Persze nem kell egyetlenegy dátumot sem fejben tartania, hiszen az okos jelenléti íven a sportolók fényképénél 7 nappal a szülinapjuk előtt megjelenik egy torta piktogram, ami a jeles nap után még egy hétig látható.  Így van ideje készülni, és a szülinaphoz legközelebbi alkalommal fel tudja köszönteni az ünnepeltet. Ez a figyelmesség minimális energiabefektetés mellett óriásit lendít az oktató és vendége kapcsolatán, és ez bármilyen mozgásformánál igaz, hiszen pontosan ezek a csekélységek növelhetik a leginkább a tanítványok elkötelezettségét edzőjük iránt.

A hivatás és magánélet egyensúlya

Az online vendégkezelési rendszer a temérdek szakmai feladat mellett az órák, jelenlétek, bérletek adminisztrációjának terhét is leveszi a válláról, ennek köszönhetően több személyes ideje marad, amit a lányára, a családjára fordíthat. Az adminisztrációból felszabaduló idő tehát nem csak a vendégei jobb kiszolgálásában mutatkozik meg, hanem a lányával való kapcsolat építésében is.

A stúdióvezető, az oktatók és a vendégek is élvezik a rendszer előnyeit

A stúdió adminisztrációja egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá vált, amelyben elsősorban az alábbi MotiBro funkciók segítenek Ákosnak és csapatának. Hogy minél hitelesebben adjuk vissza Ákos tapasztalatait, az ő szavaival mutatjuk be mit, hogyan és miért használ a rendszerben:

  1. Online bejelentkezés: a bejelentkezési rendszer komoly kényelmi funkció az oktatónak és a vendégeknek is. Nagy biztonságot ad, hogy tudom, ki lesz ott az órán, fel tudok készülni. Illetve ha egy kevésbé népszerű időpontban látom, hogy senki sem lesz ott, az oktatónak sem kell bejönnie feleslegesen.
  2. Oktatói hozzáférés: a jógastúdió több oktatója egyaránt látja a vendégek aktivitását, egyszerűbb lett a vendégkezelés, és az oktatók egymással is jobban kommunikálnak.
  3. Vendégek gyakorlói története: a jelenléti íven található jegyzet funkciót aktívan használom. Nálam a vendég nem egy darab, nem egy szám, hanem egy személy! Van róla jegyzetem, hogy neki mi a fontos, hova szeretne fejlődni, mik a problémái, így fel tudok rá készülni minden egyes alkalommal.
  4. Rugalmas bérletkezelés: többféle bérlet van nálam, ezeket tudom hatékonyan vezetni. Ha valahol hiba csúszik a gépezetbe, azt könnyedén ki tudom javítani: például a bérlet hosszát, az alkalmak számát tudom alakítani, ha szükséges.
  5. Teremvezetői áttekintés: a saját csapatom építésében nagy segítség a MotiBro. Ezt nehéz lenne papíron megoldani, az időnként előforduló adminisztrációs hibák nem derülnének ki ilyen gyorsan és egyértelműen. A rendszerben ezeket ki tudom küszöbölni, látom, hogy melyik óra mennyire megy jól. A helyettesítéseket is átláthatóan meg tudom oldani.
  6. MotiBro help desk: nagyon személyes, közvetlen a kapcsolat a MotiBro csapatával. Ha kérdésem van, vagy valamilyen egyéni megoldásra van szükségem, gyorsan válaszolnak és konstruktívan együtt keressük a megoldást.

Összegezzünk: mit is nyert Ákos a MotiBro bevezetésével?

A csoportos órára járó vendégekről minden egyedi információ azonnal rendelkezésre áll, nincs keresgélés, nincs elfelejtett teendő.

A bérlettartozások szinte nullára csökkentek, ez elengedhetetlen a folyamatos, zavartalan működéshez!

Stúdióvezetőként Ákos nyomon tudja követni a különböző típusú órákat: látja, mennyire működnek, így bármikor be tud avatkozni, ha szükséges.

Mindemellett Apaként is pozitívan befolyásolta az életét: az adminisztráció automatizálása révén átlagosan heti fél nappal többet tud tölteni a lányával!

Ákos és oktatói funkcionális jóga óráit itt tudod kipróbálni: vadaszakos.hu/orarend/. Ákosnak köszönjük a beszámolót és a belénk fektetett bizalmát! Ránk számíthat a jövőben is!

Edző, oktató vagy klubvezető vagy?

Nálad is elszabadultak az adminisztrációs feladatok? Nem győzöd utolérni magad? Nyűg az egész háttérmunka? Nálunk jobban senki sem ért meg téged, hiszen ezért találtuk ki és bővítjük mind a mai napig a MotiBro-t, hogy levegye ezeket a gondokat a te válladról is!

Te se küzdj tovább az elemekkel, inkább próbáld ki ingyenesen, kötelezettségek nélkül, és könnyítsd meg a saját életed, mert megérdemled…

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!