Készülj már most a szeptemberi tanévkezdésre

A szülők már augusztus végén keresik a megfelelő edzőtermet gyermekük számára. Hogy ne maradj le a versenyben, bemutatjuk azokat a platformokat, ahol érdemes megjelenni. A legtöbb tábor már véget ért, ezért az augusztus valószínűleg a legjobb hónap arra, hogy leülj és átgondold miképp fejlődhetnél tovább. Érdemes konkurencia kutatást végezni és ez alapján feltérképezni, hogy miben tudnál jobb lenni náluk. Emellett persze reklámoznod is kell magad, hogy ismertebbé váljon a klubod. Mi lenne a megfelelő stratégia és hogyan fogj hozzá?

Használd az internetet és hirdesd magad!

Számos edző hagyja figyelmen kívül az online felületeket, pedig rengeteg potenciális vendéget találhatunk ezeken keresztül. A KSH szerint, 2017-ben a magyar felnőtt lakosság 76%-a használta valamilyen formában az internetet. Ezen belül pedig főképp a fiatalokat és az 55 év alatti szülőket könnyű elérni a világhálón keresztül. Sokan azért tartanak tőle, mert nem tudják, hogyan is kellene hozzákezdeni. Nincs benne semmi ördöngösség, ezt szeretnénk most megmutatni. Először a közösségi média felületeit vesszük górcső alá, hiszen a fiatalokat leginkább ezeken a platformokon érheted el.

Facebook

Már egy egyszerű Facebook oldallal is hatalmasat lendíthetsz a forgalmadon, mivel a hazai lakosság több mint 80%-a használ közösségi oldalakat. Az Eurostat felmérése szerint leginkább a 16 – 74 éves korosztály aktív a közösségi oldalakon. Ebbe az intervallumba feltehetőleg beleesik a célközönséged, főképp, ha fiatalabb korosztály esetében a szülőket célzod meg.

A lényeg, hogy ha teheted, frissítsd hetente több alkalommal az oldaladat és oszd meg számodra releváns csoportokban is a posztjaidat. Leginkább a videós tartalmakat szeretik, így ha látod, hogy sokan kedvelik a bejegyzésedet, egy kisebb összeggel célzottan hirdetheted is azt a Facebookon. Ehhez persze az kell, hogy megfelelően legyen beállítva a célcsoport és a lokáció. Igyekezz kisebb számú, de pontosabban specifikált felhasználókra fókuszálni. Korábbi cikkünk ebben nyújt segítséget számodra. Amennyiben bizonytalan vagy a sikeredet illetően, bevonhatsz szakértőket, akik irányítják helyetted ezeket a kampányokat.

Természetesen nem muszáj hirdetni, az is elég ha jelen vagy a felületen és megosztod a klubélet hétköznapjait, kapcsolódó kulturális vagy sport híreket, esetenként akár könnyedebb vicces tartalmakat. Már ebből is rengeteg információt leszűrhet a szülő, de ami fontos, hogy jó benyomást kelts. Ne felejtsd el, hogy egy szülőnek a gyereke a mindene. Érezniük kell, hogy Te egy megbízható, tapasztalt, kedves de határozott edző vagy, akinél a szemük fénye tökéletes helyen van.

Instagram, Snapchat

Az Instagramnak mára több mint 2 000 000 felhasználója van hazánkban. Egy hazai online kutatás eredményeként megtudhatjuk, hogy ez a 18 év alatti középiskolások körében lényegesen népszerűbb platform, mint az idősebbeknél. A fiatalok gyakrabban posztolnak és több profilt követnek. Gyerekcsoportok indítása esetén tehát az Instagram az egyik legprominensebb platform, hiszen a rövidebb videók, illetve a rengeteg kép sokkal vonzóbb és meggyőzőbb a számukra. Remekül mutat például néhány jól elkapott kép egy versenyről, edzésről, vagy egy boldog tanítvány, aki könnyes szemmel örül a következő dannak, övnek.

Videók esetében egy edzés, vagy egy táboros vágás megfelelő választás lehet, de jól jöhet, ha van a családban, barátikörben olyan személy, akit meg tudsz kérni, hogy rendszeresen készítsen fotókat, videókat az edzésekről, versenyekről, bemutatókról. Felhasználhatsz saját gyerekkori képeket is, hogy megmutasd milyen voltál Te 10 évesen, amikor megszerezted a sárga övedet, esetleg készíthetsz riportot régi és új tanítványokkal. A lényeg, hogy itt nincs szükség hosszú írott szövegre, annál inkább fontosak a beteggelt kulcsszavak.

YouTube

Amennyiben összevágtál egy hosszabb videót, töltsd fel a YouTube-ra és oszd meg minél több csoportban, például az előzőekben említett közösségi média felületeken, vagy ide vágó fórumokon. A komolyabb bemutató videók mellett elfér néhány viccesebb tartalom, mivel ezek általában több megtekintést és sok megosztást érnek el. Ilyen lehet mondjuk egy sport bakikból készített összeállítás azzal a felkiáltással, hogy ezek azok a hibák, amiket soha ne kövessetek el. Talán nem a legszexibb, de mindenképpen az egyik leggyorsabb módja annak, hogy lájkokat, követőket gyűjts.

Google Cégem

A Google Cégem egy rendkívül egyszerűen kezelhető platform, amely segítségével könnyedén pozícionálhatod magad a Google térképén. Néhány perc alatt el is készülhetsz és a tanítványaidat pedig megkérheted, hogy ők vagy a szüleik értékeljék az egyesületet. Így mindenki tudja majd, hogy a tiéd a legjobb edzőterem a környéken!

Következő cikkünkben a Google Cégem felület használatát tekintjük át részletesen. Ne tartson vissza a használatától az, hogy még nem ismered, nem használtad, olvasd el a jövő heti postunkat és ígérjük neked is menni fog.

Optimalizáld a weboldalad

Az idei év elején már 4 milliárdot is meghaladó internet-felhasználót jegyeztek világszerte, tehát mondhatjuk, hogy az emberek több mint 50%-a jelen van a világhálón. Ami viszont még fontosabb adat, hogy ezeknek az embereknek a 49%-a részben vagy kizárólag a mobiltelefonjáról csatlakozik az internetre. Az NRC kutatása szerint, a megkérdezett magyarok 50%-a rendszeresen, 22%-a pedig alkalomszerűen használja a mobilját netezésre. Ennek ellenére rengeteg olyan weboldalt találhatunk böngészés közben, amelyek nincsenek mobiltelefonra optimalizálva, így azok használata szerencsésebb esetben csupán kényelmetlen, rosszabb esetben teljesen átláthatatlanná válik.

Egyéb online felület

Persze nemcsak a közösségi média csatornák léteznek az interneten. Hirdetheted magad a klasszikus aukciós oldalakon (például a jófogáson), vagy különböző meghatározó fórumokon  (például itt). Fontos, hogy olyan szöveget írj, amit el is olvasnak az emberek, így próbáld meg minél egyedibb módon megfogalmazni, hogy miben és miért vagy Te a legjobb. Nem baj, ha kissé fellengzősen hat, de nyilván azért túlzásba sem szabad esni.

Használd ki az offline felületeket is!

A legjobb, ha mindkét lehetőséget, az offline és az online platformokat egyaránt használod. Nem érdemes csak az egyikre támaszkodni, hiszen azzal potenciálisan megnyerhető célközönségtől esnél el.

Prospektusok – szórólapok

Az igazán klasszikus módszer, amikor prospektussal hirdeted magad. Érdemes hozzá egy olyan szakembert keresni, aki profin megírja a szöveget, megszerkeszti a tartalmat. A gyenge tartalommal és rossz minőségű képekkel önmagad és a klubod is minősíted. Amikor minden készen áll, keresd meg a környékbeli iskolákat, játékboltokat, fagyizókat, közérteket és ahol erre lehetőséget adnak, ott tegyél ki prospektusokat. Beszélj a tanárokkal, és a diákokkal, kérd meg a tanítványaidat, hogy osszák szét a barátaik között.

Egy szórólap ennél lényegesen egyszerűbben kivitelezhető, ezt te is bátran megírhatod, szövegíró nélkül. Tartalmazzon minden lényeges információt, lehetőleg legyen színes, tömör és add meg rajta az összes elérhetőségedet. Itt érdemes visszacsatolni az online felületre. Add meg a Facebook oldalad címét és azt, hogy hol tudnak követni az Instán.

Fontos, hogy ne csak a diákoknak szóljon, hiszen nem ők fogják kifizetni az edzés díját, így szerepeljenek benne a szülők számára fontos információk is.
• Miért fontos és hasznos a sport.
• Mit nyerhet vele a gyerek.
• Mikor lesznek az edzések.
• Kedvezményes lehetőségek.
• Dojód megközelíthetősége, (könnyű parkolás, közel az iskolához stb.).
• Néhány szó magadról (megbízható, türelmes, x danos szakember, megfelelő referenciákkal).

Helyi újság

Érdemes felkeresned a helyi újságot is, ahol hirdetni tudod magad. Gyerekcsoportok indítása esetén az iskolaújság is jó felület lehet, de a szülőket is el kell érned, így a legsűrűbben járatott helyi lapot is érdemes lehet kihasználni. Itt röviden, tömören fogalmazz és emeld ki az előnyeidet:
• Nagyobb szakmai tapasztalattal rendelkezel, mint más edzők.
• Az edzőtermed frekventált helyen van, jó parkolási lehetőséggel.

Tarts bemutatókat!

Egy testnevelés óra, vagy egy sportrendezvény remek alkalom arra, hogy megmutasd miért érdemes hozzád járni. Hívd el a legügyesebb tanítványaidat, készüljetek minél látványosabb elemekkel. Ha szülők is vannak a rendezvényen, hangsúlyozd a biztonságot, és a megbízhatóságot is. Például:
• Az edzéseken a gyerekek megtanulják tisztelni egymást, így kiemelt figyelmet fordítanak egymás testi épségének megőrzésére.
• Emeld ki, hogy milyen testi előnyökkel jár a sportágad.
• Mondd el, hogy milyen közös programok vannak (versenyek, edzőtáborok)
• Mutasd meg mivé válhatnak, hívd el régi tanítványaidat, akik ma már komoly sportolók, vagy akár edzők.

Ezeken a bemutatókon mindenképpen legyen nálad rengeteg szórólap. Így a vizuális bemutató után kézzelfogható formában tudod átadni a lényegi információkat, köztük az elérhetőségeidet és a közösségi média csatornáidat.

Mindezek mellett persze másodlagos célokra is felhasználhatsz egy ilyen eseményt. Készíts minél több videót, fotót amik jól jönnek majd a közösségi oldalakon való megjelenéshez. Gyűjthetsz e-mail-eket, készíthetsz kérdőíveket, de ne felejtsd el, hogy eleget tegyél a GDPR előírásoknak. Kérjük oszd meg a cikket, ha hasznosnak találtad.

Ha további ötleteket, megvalósítási tippeket keresel, amellyel új tanítványokat akarsz megszólítani és egy igazán jól működő sportklubot összerakni, akkor nagy izgalommal várjuk, hogy olvasd el a legújabb cikkeinket!

Klubvezetési fortélyok emailben

Ha szeretnél több új vendéget megtartani, okosabban beosztani az idődet, akkor kattints alább

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!