aktív munka nyelvórán

Kis csapattal nyelviskolát vezetni rémálom, ha minden a TE nyakadba szakad, de van kiút!

Számos ügyfelünk megosztotta már velünk történetét, hogy miért is választotta a MotiBro szoftvert a jobb kezének. Köztük olyan nyelviskolák vezetői is, amelyek nemrég startoltak vagy már régóta működnek, de mind kis oktatói létszámmal. Most az ő tapasztalataikból állítottunk össze egy rövid listát. Úgy látjuk, hogy az alábbi nehézségek megoldása a legégetőbb a tiédhez hasonló, egy- vagy párszemélyes nyelviskolák vezetői számára.

1) Túl sok a papírmunka, sikítanak az erdők

Jó, a mondat második fele kissé hatásvadász, belátom, de a lényeg biztosan lejön. Temérdek jelenléti ív, minden csoportnak, minden órára külön. Vagy naplóztok. Hurcoljátok egyik csoportból a másikba, egyik helyszínről a másikra. Vagy te vállalod a rohangálást, vagy te gyűjtöd be a jelenlétiket az oktatóidtól. Mindkét esetben tiéd a plusz munka. Arról nem is beszélve, hogy ha az adatokat felviszed egy táblázatba, mondjuk hetente, hogy valamilyen statisztikát össze tudj mókolni. Mégiscsak tudnod kell, melyik órán hányan voltak jelen, hogyan teljesítenek a tanfolyamok.

Ha ráadásul magánórákat vagy rugalmas időbeosztású kurzusokat is tartotok, akkor még fontosabb nyomon követned az összes történést, hiszen az oktatói elszámolásaidhoz elengedhetetlen. Meg még kismillió máshoz is…

A logikus megoldás egy olyan automatizált jelenléti, amely digitális, a mobilodon elérhető, az oktatóid is használhatják a saját óráikon. A laza ujjmozdulattal bevitt jelenlétek pedig egy sor friss adatot szolgáltatnak neked. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

2) Volt befizetés, nincs befizetés

Akár bérletes rendszerben, akár tanfolyami díjjal dolgoztok, a befizetéseket minden esetben rögtön adminisztrálni kell. Különben időnként el fog veszni az infó. Abból pedig már egy is sok. Ki fizette be, melyik hónapra, mikortól érvényes a bérlete, volt-e tartozása, amit már le kell vonni a bérletéből. Sok múlhat azon, hogy minden befizetés rendesen rögzítve legyen, megbízható helyen, ne egy post-itre, vagy a naptáradba.

Ha biztosra akarsz menni, akkor fix időpontokra szervezed a befizetéseket, és nyilván ezt is te intézed. Viszont ez neked is kényelmetlen, meg a tanítványoknak is, mert esetleg külön be kell menni a suliba emiatt, és neked is extra program lesz a napi feladataid mellett. Ezt egy kicsi, rugalmas nyelvsuli nem igazán engedheti meg magának. Pláne, hogy nincs egy olyan asszisztensed vagy oktatásszerveződ, akire rábízhatnád a pénztáros szerepét.

Tegyük fel, hogy órák elején meg lehet venni a bérletet, az oktatóknál és nálad is. Van egy egységes rendszeretek, amibe bármelyikőtök felviheti a befizetés adatait? Van? Mondjuk egy megosztott online táblázat? Remek, csak akkor minden oktatód láthatja az iskolád bevételi adatait. Azt meg nem biztos, hogy szeretnéd.

Vagyis olyan szoftverre van szükséged, amelyben egy helyre, pár kattintással rögzíthetitek oktatóiddal a befizetéseket, de te határozhatod meg, hogy ki melyik órákhoz és milyen adatokhoz férhet hozzá. Így a bérleteladások adminisztrálása megoszlik köztetek, oktatóid számára csak 1-1 perces extra teendőt jelent, neked pedig csomó időd felszabadul.

3) A tanulók kérdeznek, és kérdeznek, és….

Ha nem ül mindig valaki a nyelviskoládban, hogy felvegye a telefont, akkor a több csatornás kapcsolattartással nektek is meggyűlik a bajotok. Márpedig a kivétel nélküli tapasztalat az, hogy 2-3-4 módon érkeznek be a kis nyelviskolákhoz a jelentkezések: chat, mobil, sms, e-mail. Még a Facebook csoport is gyakori, bár az egyéni dolgaikat inkább „személyesen” intézik a tanulók az oktatójukkal.

Mondjuk az egyikük nem tud menni órára, elküldi chat-en. A másik a jövő heti órát szeretné elcserélni egy másik alkalomra, ezt e-mailen írja meg neked. A harmadik feltesz egy tananyaggal kapcsolatos kérdést telefonon, majd a negyediktől kapsz egy sms-t, hogy mehet-e órára úgy, hogy nincs érvényes bérlete, de pénz sincs nála sajnos. Ez csak 4 infó, különböző helyeken tárolva.

Mennyivel egyszerűbb lenne az életed (és az oktatóidé is), ha minden ilyen üzenet a suli központi rendszerébe érkezne, és onnan is lehetne válaszolni, átlag 20 másodperc alatt. Az üzeneteket ti is egy helyen látjátok, visszakereshetitek, és a tanítványok is láthatják őket a saját felhasználói felületükön.

4) Ha beteg vagy, megáll az élet

És ez nem vicc. Ha minden háttérmunkát te viszel a válladon, akkor egy pár napos betegség rendesen odavág az iskoládnak, még ha valamelyik oktatód próbál is helyettesíteni. Nem fog menni, mert te vagy a központi adatbázis! Jobb esetben gyorsan meggyógyulsz, és „csak” pár napnyi lemaradásba kerülsz az adminisztrációval. Remek, még több munka ha órákat is tartasz, akkor újabb 1-2 hét, mire utoléred magad, de addigra már megint totál kifárasztod magad. A stressz a legrosszab az egészben. Futsz a teendőid után, és közben azon morfondírozol, hogy miért is akartál anno nyelviskolát nyitni…

Tényleg, ha már itt tartunk: te miért nyitottál saját nyelviskolát? (Ha több is igaz rád, akkor a számodra legerősebb motivációt válaszd ki.)

Visszatérve a betegség témakörhöz. Ha szeretnéd, hogy akkor is minden flottul menjen, amikor ágynak dőlsz, és mindent nyomon követhess anélkül, hogy jelen lennél az iskolában, akkor neked AUTOMATIZÁLNOD KELL! Ugyanis nincs más módja, hogy vigyázó szemedet rajta tarthasd az iskolád napi ügyein, ha pár napig nem vagy benne a vérkeringésben. És ugyan ki akarna kiesni a vérkeringésből, főleg ha a saját, temérdek munkával felépített iskolájáról van szó?

Hogy látod: számodra is a fentiek a leggyakoribb problémáid a napi vezetői létben? Vagy téged más dolgok aggasztanak a nyelviskolád fenntartásával kapcsolatban?

Nyomd meg az alábbi gombot, kérj egy élő bemutatót, és derítsük ki, hogyan lehet a MotiBro a te jobb kezed is nyelviskolád vezetésében:

Ismerd meg élőben!

Ingyenes demó

Egy rövid bemutató többet mond ezer leírásnál. Ha szeretnéd működés közben látni a Motibrót, kérj ingyenes konzultációt most!

Nyíl

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!