Milyen démonokkal küzdesz naponta a sportklubodban? A főgonoszok 7-es listája

Tartozáskezelés, töméntelen adminisztráció, kevés új tanítvány, kommunikációs nehézségek? Neked is, mint minden sportklubot vezető oktatónak és edzőnek megvannak a napi mumusaid, amikkel meg kell küzdened. Csak nem mindegy, hogy hogyan, mennyi idő alatt és mindezt mennyi stresszel fűszerezve.

A napokban olvastam egy remek cikket arról, hogyan tudatosítsuk gyermekeinkben azt az erős tudatot, hogy minden kellemetlen szituációt ott lehet hagyni. Nem kell beleállni, ha valami nem kényelmes, bántó vagy megterhelő, ki lehet hátrálni, ott lehet hagyni… Valóban istenien hangzik.

Elgondolkodtam, hányszor is hagytam ott ilyen helyzeteket felnőtt életemben. Például mondtam fel munkahelyen, mert betelt a pohár. Ez is egy ilyen szitu, de meg is voltak a következményei… Először megkönnyebbülés, majd az aggodalom, hogy hogyan tovább. Gyerekkorban ez talán könnyebb, mert ott van a „hátország”, aki jön, elvisz, ha nem érzed jól magad a pizsamapartin, vagy érted megy egy rosszul sikerült szülinap közben. Nincs felelősség.

Viszont felnőttként ritkán tehetjük meg, hogy egyszerűen hátat fordítsunk egy konfliktus kellős közepén, főleg anélkül, hogy hidakat égessünk fel magunk mögött. Te sem teheted meg jószívvel, hogy csak úgy lepattintod a tanítványod szüleit egy vita közben, vagy hagyod veszni a bérlet árát, mert a vendéged elfelejtette befizetni, de nem akarsz kínos párbeszédet, így inkább benyeled a veszteséget. Akkor szépen lassan lehúzhatod az álmaidat a slozin, amikért olyan sokat dolgoztál már eddig.

Szóval vannak olyan helyzetek a klubod, edzéseid kapcsán, amelyeket nem hagyhatsz ott. Ezeket MEG KELL OLDANOD.

A jó hír: meg is tudod oldani őket! Ebben igyekszünk most segíteni az alábbi összefoglalóval. Sőt, most egyben le is töltheted a kapcsolódó ingyenes tudásanyagainkat, hogy még több eszköz legyen a kezedben a napi problémák hatékony kezelésére. Olvasd el a cikkeket, könyvjelzőzd meg őket, töltsd le az ajándék tudásanyagokat, hogy mindig kéznél legyen a saját megoldáscsomagod.

Megnéztük, hogy az elmúlt egy év statisztikái szerint mely bejegyzéseket olvastátok legtöbben, azaz milyen mindennapi klubvezetési problémákra kerestétek leginkább a megoldást. Ez alapján pedig összeszedtük azt a 7 nehézséget, amelyek nagy eséllyel téged is érintenek a napi klubvezetés vagy csoportos óráid kapcsán. Íme a lista:

1. Tartozások, kintlévőségek: nézz szembe vele, és előzd meg!

Kényes téma a tanítványok által fizetendő tagdíj, vagy a bérletek árának begyűjtése. A szakmailag és a sportolói iránt elkötelezett oktatók számára sokszor kínos erről beszélni, márpedig a klubod működéshez pénz kell! Folyamatos bevétel, amivel biztosíthatod, hogy hosszútávon oktathasd a sportodat, hogy szakmailak fejleszthess ahelyett, hogy azon aggódsz, be tudod-e fizetni a terem bérleti díját. Ebben a cikkünkben láthatod, mennyi kiesést jelenthetnek a nem kezelt kintlévőségek, és részletes útmutató segít neked a tartozások begyűjtésében és csökkentésében.

2. Adminisztráció: a szükséges háttérmunka, amit működtethetsz hatékonyan

Ebben a cikkünkben kérdeztünk titeket a témában, és válaszaitok alapján összeszedtük azokat az adminisztrációs terheket, amik klubvezető, edző olvasóink életében napi szinten időt vesznek el az operatív teendőktől. Mindig frissíted az órarandet az oldaladon? Naprakészen tartod a tag-/vendéglistáidat? Rendesen vezeted a jelenléti íveket? Fejben tartod a sportolóid egyéni állapotát, kéréseit, edzésterveit? Ugye milyen sok, pedig ezzel csak a felszínt kapargattuk meg. Biztosan te is kismillió apróságot tudnál említeni, amit szívesen kihagynál a napi rutinodból, de nem teheted meg. ITT elolvashatod, hogyan tudod mindezt kordában tartani, az összes „muszáj” teendőt gatyába rázni és naprakészen tartani anélkül, hogy szálanként kitépnéd a hajadat.
Egyik régi partnerünk, Csabi mester is megosztotta velünk történetét, hogy hogyan és miért cserélte le a kockás füzetet és Excel táblákat egy sokkal hasznosabb megoldásra.

3. GDPR: jogszabályi megfelelés, hogy ne legyen bünti a vége

Az idei „kedvenc” rövidítésünk, nyilván te is hallottál róla. Adatvédelem, adatkezelési szabályok, és azok alkalmazása. Azzal egyetértünk, hogy mindenkinek joga van tudni, ki mire használja fel a személyes adatait, és joga van eldönteni azt, hogy engedélyt ad-e a felhasználásra. Viszont az új EU-s jogszabály hatályba lépése előtt pánik uralkodott el a hazai vállalkozói szférában, és millió kérdés keringett a levegőben: mit, hogy, szabályos, nem szabályos. Szakértőnk tollából született 2 részes összeállításunkkal kifejezetten neked és a hozzád hasonló sportklub-vezetőknek szeretnénk segíteni, mert mindent megtudhatsz belőle a sportklubok GDPR megfeleléséhez szükséges feladatokról: kezdd az ÁTTEKINTÉSSEL, folytasd a konkrét TEENDŐLISTÁVAL.

4. Egyre kevesebb új tanítvány? Aggasztó, hogy szép lassan „elfogy” a klubod?

Új tanítványokat szerezni nem hiúsági kérdés, hanem azt jelenti, hogy hosszú távra tervezel. Szeretnéd minél több embernek megtanítani a sportodat, a vele járó életszemléletet, az abban rejlő értékeket. Az utánpótlás kinevelése azért is fontos, mert így tud növekedni a csapatod, és eljön az idő, amikor átadod a stafétát. Ha nem nevelsz ki egy új edzőgenerációt, nem lesz aki továbbviszi a klubodat. Ha mozgásstúdiót vezetsz, az új vendégek bevonzása szintén alapvető akkor, ha nem csak hobbitevékenységnek tartod az edzősködést, hanem célod a klub fenntartása, fejlesztése, növekedése. ITT találsz olyan tanítványszerzési tippeket, amelyeket sportágtól függetlenül be tudsz építeni a klubépítési stratégiádba.

5. Ügyfélmegtartás: növeld az elkötelezettséget, hogy ne veszítsd el őket

Már több ízben írtunk a témáról, mert nem csak az a fontos, hogy folyamatosan új sportolókat vonzz be a termedbe, de meg is kell tartanod őket! Enélkül nem alakíthatsz ki egy erős közösséget, egy összetartó csapatot, márpedig ez az egyik alapja a megbízhatóságnak, hitelességnek, amit a kluboddal képviselni szeretnél.
Tavalyi cikkünk ismét aktuális, a karácsonyi időszak előtt olvasd el, mert szezonális tippeket kapsz tanítványaid, vendégeid megtartásához, közösséged megerősítéséhez.

6. Hirdetés, reklám: hogyan ismertesd meg szélesebb körben a klubodat?

Kézenfekvő a válasz: közösségi média. Hiába alakult át az utóbbi időben többször is a Facebook algoritmusa, nehezebb elérni a potenciális érdeklődőket, mégis ez maradt az egyik leggyorsabb eszköze az új érdeklődők toborzásának. Így válhat számodra is aranybányává a Facebook oldalad: ELSŐ és MÁSODIK rész. Persze nem ez az egyetlen online csatorna, amit pillanatok alatt a klubod szolgálatába állíthatsz, itt van pl. a saját céges weboldalad és a Google Cégem szolgáltatása.

7. Óraközi kommunikáció: a hűséges sportoló megbecsüli az edzőjét!

Nem elég, ha az órákon szívvel-lélekkel foglalkozol a tanítványaiddal, vendégeiddel, az elkötelezettségüket folyamatosan ápolni kell. Ennek egyik hatásos módja, ha az edzések között is tartod velük a kapcsolatot. Ebben a témában is lehetőséged van már időt megsprórolni, mert az ügyfélkommunikációs rendszerünkben olyan új funkciót fejlesztettünk, aminek segítségével automatizálhatod a fenti teendők nagy részét, megtartva a személyre szóló kommunikáció erejét.

 

Még nem iratkoztál fel klubépítő anyagainkra? Sebaj, kattints az alábbi gombra, és kérd az értesítőket következő új cikkeinkről.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

Ez is érdekelhet

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!