Mivel telik (hasznosan) egy edző napja

Egy fenntarthatóan működtetett edzői profilhoz jó edzéseket, órákat tartani szükséges, de nem elégséges. Mivel tölti a napját egy edző, és mivel tölthetné ahhoz, hogy minél sikeresebb legyen?

Vitán felül áll, hogy egy edző tartson jó foglalkozásokat, edzéseket, és ezzel megalapozhatja a fenntartható működést. Ez abban az értelemben igaz, hogy ha nem tart jó edzéseket, akkor hosszabb távon nem lehet sikeres. Ugyanakkor mire érdemes figyelmet szánni az egyes edzések megtartása között eltelő időben?

Szervezni a következő edzéseket – ez lehet egy kézenfekvő válasz. Ennek hétköznapi feladatai, mint a „ki jön, mikor jön, van-e még hely arra az edzésre” típusú kérdések folyamatos kezelése esetenként sok időt vesznek el. Egy újfajta edzéstípus megszervezése, hozzá vendégeket toborozni, ez szinte mindig ott szerepel a fejekben, hogy ezzel lehetne előrelépni, csak nem mindig jön össze, nem mindig jut rá elég idő, nincs meg mindig hozzá a szükséges marketing tapasztalat.

Ha egy edző ráadásul több helyen is tart edzéseket, akkor a különböző termekkel való kommunikáció még bonyolódhat. Sok edzőnek van másik állása is, tesitanár egy iskolában vagy valami nem is sporttal kapcsolatos egyéb feladat (informatikus…) szintén ott lehet a napirenden. Az ambiciózusabbak emellett tanulnak, képzik magukat, ez is időt igényel.

Mire nem jut idő, ami pedig a fenntartható, sikerre vezető működéshez fontos lenne?

Kapcsolatot tartani a vendégekkel a foglalkozásokon kívül, biztatni őket, hogy jöjjenek legközelebb is, vegyék komolyan az otthoni gyakorlást vagy étrendet – erre ritkán jut idő, még az edzésen is kevés, nemhogy azon kívül.

Ha valaki komolyan gondolja, hogy sikeres edző szeretne lenni hosszabb távon is, akkor ráadásul nagyon figyel a vendégeinek a visszajelzéseire, véleményére – mivel elégedettek, mitől fejlődnek, mi az ami nehezen megy nekik, min változtathatna az edző, hogy egy egyén vagy egy csoport eredményesebb legyen. Ezen persze minden edző gondolkodik, kérdés, hogy mennyire gyűjti objektív formában ehhez az információkat, vagy csupán a megérzéseire, benyomásaira, egy-egy (véleményét megfogalmazó) vendége véleményére hagyatkozik.

Nehezítő körülmény, hogy a legtöbb vendég egyéni figyelmet igényelne, nehéz nekik közös üzenetek küldeni, vagy legalábbis ennek nincs túl sok értelme. Ha nem tudok személyre szabottan kommunikálni, abból bizony sokszor az lesz, hogy csak esetleges, alkalmankénti a beszélgetés egy-egy vendégemmel, és ez hosszú távon kevés. Pedig ezek a rendszeres, órán kívül üzenetcserék az edző saját személyes márkájának az építésében is kiemelt jelentőségűek lennének. Ez alapján lehet egyre több vendéget, akár magasabb díjért toborozni az új edzésekhez…

Mi hát a megoldás?

Ehhez a blog írásaiban fogunk adni tippeket.

Te mivel töltöd edzőként az idődet, az edzéseken kívül? Neked mik a saját tapasztalataid a sportolókkal való edzéseken kívüli kommunikációval kapcsolatban? Vannak erről történeteid? Írd meg nekünk és a legjobb meglátásokat, történeteket megosztjuk a blog olvasóival!

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!