Sportklub és a spórolás? Avagy hogyan toborozz új vendégeket edzéseidre költségkímélően

Temérdek olyan ember van, akik rendszeresen sportolnak, szeretnek új helyeket kipróbálni, érdeklődnek a sportod iránt, de nem találnak el hozzád. Vajon miért? Mert a költségtudatosság egyre inkább jelen van a hétköznapokban, és sokan próbálnak különböző módszerekkel a kiadásaikon csökkenteni, de van egy minőségi elvárásuk, amelyből nem szívesen adnak alább. Tehát keresik a jó ár-érték arányú lehetőségeket a szabadidejük eltöltése kapcsán, így a sportolás terén is.

Alábbiakban 3 olyan lehetőséget fejtünk ki, amellyel szeretnénk segíteni, hogy elérd a célközönséged fent leírt csoportját is, mindezt számodra is költséghatékonyan.

1.) Sportbérletek: légy te is kártyaelfogadó

Mára már hazánkban is egyre többféle kombinált kedvezménykártya létezik, amellyel a tagok valódi megtakarítást érhetnek el az elfogadóhelyeknél való vásárláskor, a szolgáltatók pedig több vásárlót érnek el, így mindkét fél jól jár. Hasonló elven működnek a kombinált sportbérletek is, amelyek egy havi fix összegért számtalan lehetőséget nyújtanak a kártyabirtokosnak, az elfogadóhelyek pedig azokat a vendégeket is elérik, akik kizárólag a kártya által biztosított helyeken sportolnak. A következőkben egy itthon elérhető sportbérlet opciót mutatunk be, amely esetében bármely sportklub vagy edző csatlakozhat az elfogadók köréhez.

ALL YOU CAN MOVE SportPass

Az ALL YOU CAN MOVE sportkártya és program egyben, amelyet kifejezetten munkáltatóknak találtak ki, hogy maga a sport is a dolgozói juttatások egyik formája lehessen, ezzel hozzájárulva az egészséges életmód terjesztéséhez. A weboldalon található információk szerint itthon közel 1000 munkáltató vezette már be valamilyen formában az AYCM Programot.

6 féle csomag áll rendelkezésre, minél drágább csomagot választ a kártyaigénylő, annál több elfogadóhely közül választhat. Országosan közel 650 elfogadóhellyel működnek együtt összesen.

Az ALL YOU CAN MOVE SportPass magánszemélyeknek nem elérhető, csak a szerződött munkáltatók alkalmazottai tudnak élni a kártya adta lehetőségekkel, viszont ez így is jelentős számú felhasználót jelent. Sőt, a Főkártya mellé Társkártya is igényelhető családtagok számára, ezzel bővül azoknak a köre, akik csak a kártyaelfogadók közül választanak sportolási lehetőséget.

Itt most egy picit megszakítjuk adásunkat. Ha látni szeretnéd, hogy a cikket olvasó szakmabeliek (mert valószínűleg a többség az, aki eljutott idáig) hány %-a gondolkodik hozzád hasonlóan, akkor kérlek, válaszolj:

Részt veszel (vettél már) kluboddal vagy edzőként hasonló sportbérlet programban kártyaelfogadóként?

Kártyaelfogadóként tehát elérheted azokat a potenciális vendégeket, akik csak a sportbérletük adta lehetőségekkel élnek.

Mindkét sportbérlet esetén egyedi megállapodás alapján a kártyaelfogadó klubvezető vagy edző meghatározhatja, hogy mely óráit, edzéseit milyen feltételekkel lehet látogatni a kártyával.

Tegyük fel, hogy új állandó tagok toborzása a cél, akkor érdemes például a kezdő szintű tanfolyamokat vagy csoportos órákat bevonni a megállapodásba, így már akkor „megfoghatjuk” az új résztvevőket, amikor még csak ismerkednek a sportunkkal. Mi taníthatjuk meg az alapokat, és ha sikerélménnyekkel gazdagodnak az első órákon, akkor a továbbiakban is szívesen járnak majd, és állandó tagokká válhatnak. Persze minden sportnál más taktika válhat be, és az éppen aktuális igényeket is figyelembe kell venni (ha éppen a haladó vagy tematikus kurzusokon van kevés vendég, akkor azt vonjuk be a megállapodásba).

A sportbérlet tulajdonosok biztosan az elfogadóhelyek közül választanak, nem fognak „feleslegesen” többet költeni a sportolási lehetőségre, ha már rendelkeznek egy ilyen sokrétű bérlettel.

Érdemes érdeklődni a részletekről, hiszen ez is lehet egy olyan lehetőség, amellyel fellendítheted klubod vagy edzéseid népszerűségét, és a vendégek megtartásának eszközeivel további hűséges vendégeket szerezhetsz klubodnak.

2.) Kedvezmények: csak okosan!

Sokan ódzkodnak a kupon és kedvezmény szavak hallatán, pedig mindkettőt lehet ésszel alkalmazni úgy, hogy tényleg a javunkat szolgálják. A kulcsszavak: egyedi és exkluzív. Legalábbis ezt a hatást kell kelteni az érdeklődőben, amikor valamilyen kedvezményes csomaggal vagy kuponakcióval rukkolsz elő akár a saját csatornáidon, akár valamely kuponos oldalon.

Hogy miért is hasznosak ezek az időszakos akciók? Általuk elérheted a bizonytalanokat, akik kedvezményesen szívesen kipróbálnák az edzéseidet, valamint olyan új vendégek is megismerhetnek, akik ajándékba kapták a kedvezményes utalványodat vagy kuponodat. Persze a lemorzsolódás itt is nagyobb lesz, mint azok között, akik direktben a te edzéseidet keresik, de ügyesen megfoghatsz pár új vendéget.

Az alábbiakat azonban tartsd be, hogy ne süljön el visszafelé a vendégszerző aktivitás:

  • ne csépeld el a kedvezményeket, ne legyen egész évben akciód, mert hiteltelenné tesz, és egy idő után nem lesz, aki teljes árat fizet az edzéseidért
  • válassz ki 1-2 olyan kedvezmény típust, amely számodra szimpatikus és kivitelezhető, és ezeket járd körbe, tervezd meg, hogy ne aprózd el az erőforrásaidat
  • legyen exkluzív az ajánlat: szezonálisan egyedi csomagot kínálsz; csak korlátozott ideig vagy egy adott körnek elérhető; valamilyen feltétellel vagy csak bizonyos csatornán juthatnak hozzá
  • használd ki az ajánlás erejét: kínálj olyan kedvezményes lehetőséget, amit automatikusan ajánlani fognak a meglévő és leendő vendégeid, mert mindenki jól jár vele

Egyszerű gyakorlati példa az ajánlás alapú kedvezményre:

  • szervezz egy napos villámakciót egy kezdő kurzusodra vagy workshopodra, hirdesd meg csak Facebook-on, tehát csak ott legyen elérhető
  • kérj kommentben ajánlást páros kedvezményért: minden érdeklődő ajánlja valakinek a lehetőséget (lehet családtag, barátnő, barát, szomszéd, bárki), és ha másodmagával jelentkezik is az eseményre, mindketten 30% kedvezményt kapnak a kurzus árából

Egyszerű, gyors, és könnyen új állandó vendégekre tehetsz szert egy ilyen miniakcióval.

…és akkor jöjjön a mumus: a „kuponozás” nagyon hirtelen lett őrült népszerű itthon pár éve, majd egyre több gagyi oldal és ajánlat jelent meg, így manapság már sokan cikinek érzik a kuponos ajánlatokat. Pedig mind a mai napig nagyon népszerűek, főleg a minőségi ajánlatok.

Ezért érdemes fontolóra venni 1-1 ilyen kuponos részvételt, de csak időszakosan, és mindenképp olyan platformot keressünk, amely kifejezetten sport témában nyújt kedvezményeket (pl. mozduljra.hu/kuponok) vagy törekszik arra, hogy minőségi ajánlatokat kínáljon (mint a Supershop kártyatulajdonosok számára elérhető kuponok: www.supershop.hu/superkupon).

Valamint nézzünk körül, hogy a településünkön milyen nyomtatott helyi újságok és ingyenes információs https://www.supershop.hu/superkupon/kiadványok elérhetőek. Kérjünk bátran hirdetési ajánlatot, mert sok esetben ezekben is van lehetőség az edzéseket, a klubot, időnként akár kedvezményes ajánlatokat is hirdetni. Elavultnak tűnik, pedig még mindig rengetegen olvasnak helyi lapokat.

3.) Indítsd el a saját sportközösséged

Ha van rá lehetőséged, indíts ingyenes oktatást pár meglévő tanítványod segítségével: tartsatok mondjuk kéthetente-havonta önvédelmi edzést, átmozgató fitness órát vagy bármit, ami a mozgásformátokkal kapcsolatos. Így sokan megismerhetik a klubotokat és a szuper közösségeteket is. Van ennek bármi értelme? Hogyne lenne!

Egyrészt remek lehetőség, hogy segíts olyan embertársaidon, akik nem engedhetik meg maguknak a rendszeres közösségi sportot annak költségei miatt, így ez egyfajta társadalmi szerepvállalás is egyben.

Valamint segíthetsz bevezetni a sportod világába azokat a halogatókat és a bizonytalanokat is, akik nem mernek lecsattogni egy teljesen ismeretlen klubba, és rögtön elmerülni egy új sport rejtelmeiben, hanem szeretnek óvatosan, kötöttségek nélkül belekóstolni az ismeretlenbe. Ők a későbbiekben állandó vendégekké is válhatnak, ha sikerül bevonni őket a közösségbe, és a sport terén is ügyesen teljesítenek.

Egy jelenleg népszerű sportközösségi program a sportoljma.hu, amely segít a sporton keresztül építeni a hagyományos emberi kapcsolatokat, közösségeket, és teret ad bármilyen sportág vagy mozgásforma megismeréséhez.

Te indítanál ilyen vagy hasonló sportközösséget?

Ha nemmel válaszoltál, és csak a kapacitáshiány a gond, a MotiBro szoftverünk temérdek időt spórolhat neked az adminisztráció automatizálásával. Ha bővebben is érdekel a téma, akkor tekintsd meg ügyfelünk egy évnyi használat után készített élménybeszámolóját

A fenti lehetőségek segíthetnek alacsony költségekkel új érdeklődőket hozni edzéseinkre, de mindegyiknek van árnyoldala is – például a nagy mértékű lemorzsolódás-, így minden esetben járjunk el megfontoltan:

  • határozzuk meg a célokat (új klub esetén tagok bevonzása; régi klubnál új tagok toborzása; kezdők vagy haladók becsábítása; új típusú edzés felfuttatása; stb.)
  • a célnak megfelelően válasszunk eszközt a fentiek közül
  • informálódjunk a feltételekről
  • számoljunk költségeket, megtérülést: még ha elsőre jól is hangzik, számunkra veszteséges megállapodást ne kössünk meg
  • saját akciónál tervezzük meg a részleteket (kedvezmény mértéke, kiknek, hol, mennyi ideig elérhető)
  • használd a kommunikációs csatornáidat a lehetőség hirdetésére, pl. a Facebook oldaladon minden esetben informáld a követőidet, hogy itt is kihasználhasd az ajánlás erejét a like-ok és megosztások révén (a sportklubok számára összeállított Facebook kezelési tippjeinket ezen a linken olvashatod).

Vágjunk bele bátran: használjuk a kedvezményes lehetőségeket, de csináljuk okosan! Mindig vonjuk le a konzekvenciát, mi működött és mi nem, hogy a következő akciónk még ütősebb lehessen!

 

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!