Így lesz prosperáló sportklubod, amint elkezdesz szolgáltatáspiramisban gondolkodni!

Bemelegítés nélkül nemcsak edzés nincs, hanem sikeres vendégszerzés sem. Hogyan készítsd elő a sportklubod népszerűsítését a szolgáltatási palettád okos kiegészítésével?

Ez a tudásanyag arról szól, hogy:

  • miként növeld a lábnyomodat, vagyis hogyan teremts kapcsolatot még több, változatos célcsoportokból származó tanítvánnyal;
  • hogyan érheted el, hogy az így megszerzett vendégek nálad maradjanak, mert érdekes az, amit nyújtasz, mivel kellően változatos, és fejlődési perspektívát is kínál számukra.

Ha ez sikerült, akkor a bevételeid stabilan nőni fognak. Ebből láthatod majd, hogy sikeres volt az építkezés.

Stratégiai eszköz a sportklubod népszerűsítésére: a piramis módszer

Kezdjük az alapoktól, de ne a színtelen-szagtalan és unalmas szakmai szlenggel! Hanem egy jó kérdéssel.

Szerinted melyik fagyizó megy jobban? Az, ahol csak a minden utcasarkon árult csoki-vanília gépi fagylaltot lehet kapni? Vagy pedig az, ahol egyből 20 féle fagyit mutatnak, és közülük bármelyiket rendelheted gyerekbiztos kehelyben vagy hagyományos tölcsérben (és akár tölcsért is kérhetsz önmagában), a régi szép idők emlékére, sőt még a kedvesedet elbűvölő, egyedi jeges költeményt is készítenek? Melyikről fogsz többet beszélni ismerőseidnek, és hová térsz szívesebben vissza, akár többedmagaddal is?

Na ugye. De mi köze ennek a klubodhoz? Röviden: az, hogy amit a fagyizó használ arra, hogy törzsvendégeinek a nagyobb pocakot eladja, ugyanaz a módszer, mint amit a szabadidős sportklubod alkalmazhatna a tanítványi köröd bővítésére, hogy a pocakjukat leadják. 🙂

Ég és föld a különbség a kétféle szolgáltatás között, de az elv ugyanaz: a piramis módszer, amit nemcsak a testépítők használnak nagy előszeretettel, hanem az önműködő tanítványszerzés módszerét használó, okos sportklubvezetők is.

Milyen nyereségeid lesznek a piramis bevezetéséből?

Szolgáltatási portfóliódat, vagyis a klubod kínálatát úgy alakíthatod ki, hogy lehetővé tegye:

  • új tanítványok szerzését
  • vendégek elhódítását
  • tanítványaid megtartását
  • differenciált igények kielégítését differenciált árakon
  • a diadalt a konkurenciával vívott árversenyben (mert minden igényre lesz megfelelő árú szolgáltatásod)
  • imázsod építését
  • a legjobb minőségű (fizetőképes, elkötelezett és magasan motivált) vendégek bevonzását

Ha tetszenek ezek a célok, akkor olvass tovább!

Csak úgy a vicc kedvéért újra „cukrászdás” példához fogunk nyúlni:

„Mielőtt megvennéd a tortát, kóstold meg a sütinket!”

– ez az úgynevezett „termékpiramis” vagy „szolgáltatási piramis” alapelve. Minél drágább a vásárlás, annál nagyobb bizalom kell hozzá az ügyfél részéről. Ezért a mozogni vágyó vendégek becserkészésében is lépésről lépésre kell haladni, mint az udvarlásban.

Nagyobb és stabilabb tanítványi kört szeretnél? Akkor ez a szabály az, ami alapján a szolgáltatási palettádat alakítanod kell. De nem szükséges hozzá újra feltalálnod a spanyolviaszt. Talán annyi is elég lesz, ha a piramis logikája szerint átszervezed mindazt, amit a sportklubod máris nyújt, esetleg néhol egy-két kiegészítéssel.

Nem lebeghet a VIP szolgáltatásod csak úgy, mint a lufi

A „kis lépések politikáját” szorgalmazó sütis-tortás példa arról szólt, hogy előbb az alacsonyabb árú szolgáltatások szintjén kell bizonyítanod ahhoz, hogy később a drágából rendeljenek. Maga a piramis szerkezete pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a kínálatod leghatékonyabb megszervezése az, ha az egyes kategóriái egymásra épülnek, és egyetlen szintje se lebeg a levegőben.

Tehát arra van szükség, hogy minden emeleten legyen valamilyen szolgáltatásod. Ha nem is sok, de ne hagyj szintet üresen! Ha sikerül így felépítened a saját piramisodat, akkor megalapozhatod a tetején azt a „prémium szolgáltatást”, amire a klubod kemény magja, a legelkötelezettebb törzsközönséged tagjai stabilan előfizetnek, miközben az új tanítványokat is nagy számban és olcsón be tudod vonzani magadhoz – és ezzel máris bebiztosíthatod magadat hosszabb távra.

Piramisépítés sportklubodnak 6 egyszerű lépésben

Kezdjünk építkezni – egyelőre gondolatban! De mielőtt nekivágnánk, még egy utolsó szempontra hívnám fel a figyelmed. Mégpedig arra, hogy a piramisban nem minden szint azonnali profitszerzésre való, hanem sokféle más haszna is lehet.

Növelheti az ismertségedet, vagy előszoba lehet egy magasabb árú szolgáltatásodhoz. Szolgálhat olyan „sámliként” is, amely felsegíti a kezdőket vagy a középhaladókat a következő szintre. Kiválóságodat bizonyíthatja, és szakértői státuszodat építheti. Vagy mint az elegáns éttermekben ravaszul a menübe iktatott, szándékosan túlárazott pezsgőnek és grammonként aranyárban kínált kaviárnak, az is lehet a szerepe, hogy a – persze még mindig nagyon drága – „második legjobb opciót” kedvezőbb árúnak, megfizethetőbbnek tüntesse fel. 🙂

Lentről, a piramis alapjától fölfelé haladva:

1. „Kosárbatevős” apróságok: a csocskesz

Ha történetesen sarki ábécéd és nem sportklubod volna, akkor ezek lennének a mindenféle kis ketyerék, mütyürök, édességek stb., amik a pénztárgép mellett elhelyezve a szituáció által vezérelt, nem előre megfontolt döntés alapján történő impulzusvásárlást behozzák.

A klublogós pólót, a logózott baseballsapkát vagy más kiegészítőt szívesen hordják tanítványaid, mert mozgáshiányos korunkban büszkeség számukra, hogy edzenek. Emellett a klubhoz/csoporthoz tartozás megjelenítése a környezetünk felé egyik alapvető lélektani szükségletünk is. Úgyhogy nem feltétlenül kell focidrukkernek lenni ahhoz, hogy a szurkolói (vagy ez esetben a sportolói) ajándékboltot szeresse az ember. Más márkázott ajándékban is gondolkodhatsz, pl.l az edzésidőpontokat tartalmazó naptárban, amit elhanyagolható összegért kínálsz; logózott sporteszközben stb.

Miért érdemes a szuvenírekkel foglalkoznod?

Habár az úgynevezett kosárértéket is javítja, növeli az 1 fő által a klubodnál hagyott összeget, elsősorban nem a bevétel miatt. Hanem mert minden fizetett hirdetésnél eredményesebb, a vendégeid által önként terjesztett reklám lehet. Hatékony imázs- és márkaépítési eszköz, amely még nagyobbnak mutathat, mint amilyen a valóságban vagy, és ez pozitív önbeteljesítő jóslatként működhet.

Milyen érzést váltson ki a vendégeidből, amiért megveszik? Lehet poénos, vicces, vagy tartalmazhat egy kis humoros dicsekvést is azzal, hogy edzenek. Vagy lehet valamilyen esemény (pl. különleges kihívás, verseny, edzőtábor stb.) kapcsán jóárasított póló, bögre vagy egyéb ajándéktárgy, amit azért veszünk meg, hogy hazavigyük az emlék által hordozott kellemes érzéseket.

Plusz tipp a termékelhelyezésre, ami nagyon fontos, és aminek az imént tárgyalt, különleges alkalom is az egyik, átvitt értelemben vett formája lehet: érdemes a klubodban recepciót, várakozó sarkot, sportbárt kialakítanod, ahol ezeket az apróságokat értékesítheted. Az edzés ideje alatt várakozó szülők már csak unalomból is megvásárolják majd az általad kínált csocskeszeket.

2. Belépő szolgáltatás: a tölcsér széles szája

Ez a piramis alapja után következő szint. Hadd keverjük egy kicsit a hasonlatainkat: a tölcsér – lehetőleg minél szélesebb – szájaként is gondolhatsz rá, amin át klubodba áramlanak az új tanítványok.

Olyan szolgáltatások tartoznak ide, amelyekkel könnyen tudsz sok új tanítványt szerezni, akik kipróbálják a sportodat, illetve a veled való edzést. Összeállíthatsz ehhez olyan kezdőcsomagot, ami kimondottan az újoncokat szólítja meg „vétek lenne kihagyni” áron. Így senkit sem tarthat vissza az, hogy nagyobb összeget kockáztat, ha próbából beiratkozik.

Gondolkodhatsz alacsony árú online tanácsadásban vagy a leendő tanítványod jelenlegi kondijának a felmérésére szolgáló próbaedzésben. Esetleg a testi állapota és/vagy a táplálkozási szokásai szimbolikus árú felmérése is lehet a demód, ha van pl. testzsírmérő készüléked, és persze ha táplálkozási szempontokkal is foglalkozol.

Klasszikus megoldás: kuponos oldalakon nagyon olcsón kínálhatsz 2-4 alkalmas minikurzusokat, amiken egy-két dolgot bevezetőként megtanítasz.

Hogyan hat a profi belépő szolgáltatás üzenete?

Találj ki egy kimondottan kezdőknek szóló kihívást vagy valamilyen fogadásszerű terméket! Persze kezdetnek talán nem azzal az üzenettel, hogy „meglátod, olyan intenzív, hogy 10 percig se bírod” – habár a megfelelő célcsoportnak ez is érdekes fogadás lehet, amelynek nyertesei ajándékot kaphatnak –, hanem inkább: „ezt meg tudod csinálni, és élvezni fogod, még akkor is, ha eddig utáltad a mozgást”.

Ettől persze még nem fog tudni úgy salsázni, mint a kubai táncparkettek ördöge, vagy három támadó ellen megvédeni magát egy sötét utcasarkon. De nem is ez a cél, hanem az, hogy érdeklődőket gyűjts a klubod köré, akik feliratkozhatnak a kezdő kurzusra.

Mert hidd el, nagyon fontos, hogy személyesen megismerjenek mint edzőt, lássák a helyszínt, mi több: megérezzenek valamit az általad épített közösség hangulatából, pozitív rezgéseiből. De legalább ennyire számít az is, hogy megértsék: ez az árengedményes állapot pusztán ideiglenes. Most csak bepillantást nyertek a nagyfiúk ligájába, de ez a lehetőség a minikurzus végén, hamarosan lejár.

Hatalmas terület, amit belépő szolgáltatással lefedhetsz, az óvodás és kiskolás csoportok indítása is. Ezek célja sem feltétlenül az, hogy az edző az innen befolyt összegekből építsen sarokházat magának. Hanem a mozgásforma szeretetének elültetése, klubod utánpótlásának kinevelése. Ha nem állítod túl magasra a mércét, hanem a játékot és a szórakozást helyezed középpontba, akkor egy-két év múlva ezek a tanítványok már életkoruknál fogva is feljebb tudnak kerülni a klub hierarchiájában egy magasabb – és persze drágább – szintre.

Az alapképlet: többféle belépő szolgáltatás = nagyobb beáramlás

Sikerült kitalálnod néhány jó belépőt? Szuper. De ne elégedj meg egy-két ilyennel! Ha igazi profi akarsz lenni ennek a klubépítő fortélynak a használatában, akkor párhuzamosan több belépő szolgáltatás kell futtatnod, és érdemes váltogatnod őket. Mint a nagyáruházak a leszállított terméket, ami behozza a népeket, hogy aztán mást is a kosárba tegyenek, „ha már egyszer úgyis itt vagyok” alapon.

Legyen a belépőterméked annyiféle és ugyanolyan rétegzett, mint amilyennek a – lehetőleg minél több lábon álló – sportklubodat szeretnéd látni! Tervezz külön belépőt nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, fiataloknak és időseknek, túlsúlyosaknak és sportembereknek!

A beléptető skála tartalmilag is lehet roppant széles, mint ahogyan azt fentebb már érintettük. Szervezhetsz jelképes áron hétvégi workshopot, ha van benne valami olyan plusz csavar, amiért elmennek klubodba az érdeklődők; pl. azért, hogy egy ismert vendéggel találkozzanak. Kínálhatsz kedvezményes árú, nyárvégi kipróbálós tábort gyerekeknek, olcsósított gyorstalpalót és fizetéses online edzéseket is.

De egy dologra nagyon figyelj, ha ezt a módszert használod:

Ne lődd el az egész puskaport!

A belépő szolgáltatás mint klubfejlesztő eszköz akkor működik rendeltetésszerűen, ha azt az érzést tudod kiváltani az érdeklődőkben, hogy amit ezzel kaptak, az most jó volt. DE: még nem kaptak meg mindent, és folytatniuk kell.

Ezért a végén mindig ott kell legyen a konkrét ajánlatod, ami a testreszabott folytatási lehetőséget kínálja fel, pontosan meghatározott – és a félig-meddig már beavatást nyert, leendő klubtagod számára extra előnyösként felkínált – feltételekkel. Ez a kedvezmény egy kicsit a megérdemelt jutalom érzését is keltheti benne, amiért kipróbálta a belépő szolgáltatást, teljesítette a kihívást. Megérdemelte, nyúljon hát utána! A legjobb, ha az ajánlat azt is érezteti vele, hogy kimarad valami nagyon klassz dologból, ha nemet mond, vagy halogatja a döntést.

3. Főszolgáltatásod: a „kulcstermék”

Miután a belépő szolgáltatás stratégiáját hosszan fejtegettem, ez most rövid lesz. Nem azért, mintha kevésbé fontos volna, hanem mert kézenfekvőbb. Ez ugyanis épp a fő tevékenységi profilod, alapszolgáltatásod.

Honnan ismerheted fel már kilométerekről? Akár onnan is, hogy a legtöbb sportklubnál csak és kizárólag ez van meg a teljes piramisból. A belépőkkel szemben ezt tehát valószínűleg nem kell külön fejlesztened, sem most kitalálnod. De fontos, hogy miután ezt a cikket elolvastad, úgy gondolj rá, mint egy komplex rendszer részére. Akkor is, ha nagyon fontos részére vagy magára a törzsére, tartóoszlopára – de nem mint egyedüli és kizárólagos alkotóelemére.

Ha így tekintesz rá, akkor több irányból is megnyílnak számodra a kreatív bekötőutak, amik hozzá vezetnek, és sokkal több klubtagod lesz.

Mi adta el a kulcsszolgáltatásod?

Ha elkezded követni, hogy milyen belépőtermék hatására jönnek a legjobban a kulcstermékedre, akkor könnyebben meg fogod érteni, milyen félelmeket és/vagy milyen motivációkat hangsúlyozva tudtad megnyerni az adott tanítványt. Ez azért is fontos, mert akkor az adott tanítvány személyes igényére tudsz majd reagálni, ami az ügyfélmegtartás egyik legbiztosabb módja, mint arról – a többi fortély mellett – ebben a cikkünkben is olvashatsz.

4. Ha már úgyis megnyerted a vendéget: a kiegészítő szolgáltatás

Időrendben és logikailag is az előző után jön. A kérdés, ami ehhez nyomra vezet, a következő: ha a kulcsszolgáltatásodat (bérletet, tanfolyamot stb.) megrendelte a vendég, akkor mi az, amit hozzá tudsz adni? Elvégre már meggyőzted. Hát akkor vigyázz rá gondosan, és nyújts számára teljesebb, összetettebb élményt!

Gyerekcsoport esetében kézenfekvő, hogy a szülőknek is kínálj fel edzési lehetőséget – és fordítva. Ott lehetnek aztán a különféle szakmai programok, amikre nem lesz nehéz elcsábítani azokat, akik egy ideje veled edzenek. Ehhez előfeltétel kell legyen, hogy már x hónapja járjanak edzésre, mert akkor van a programnak értelme. Így a haladó tanítványok előre érezhetik, hogy lesz idő velük foglalkozni. De azért sem szabad ide kezdőt beengedni, mert balesetveszélyes lehet, és a haladók számára lelombozó. Edzőtáborra, vendég edző vagy meghívott híresség által tartott workshopokra kerülhet sor ebben a szolgáltatási kategóriában, amely kiegészítő tudást ad a szokásos edzésprogramjukhoz képest.

„Harc az egyoldalúság ellen” jeligével nyújtógyakorlatos minikurzust tarthatsz az izomláz enyhítésére, vagy elruccanhattok egyet valamilyen kiegészítő szolgáltatást nyújtó sportklubba, ha a látogatást te magad a saját feltételeid szerint szervezed.

Harmadik alműfajként – a plusz technikai tudást és az aktív pihenést kínáló programok mellett – ebben a kiegészítő szolgáltatás kategóriában célozhatod meg a közösséghez való kötődés erősítését is. Szurkolói látogatást szervezhetsz valamilyen sporteseményre, közös kirándulást, ottalvós bulit vagy pár napos tábort rendezhetsz a klubod „kemény magjának”.

Ha kialakítottad a családias lounge részt a klubodban, az előtérben vagy a recepció környékén, ahol le lehet ülni egy jót dumálni edzés előtt-után, akkor kiegészítő termék lehet a helyszínen kapható zöld tea, proteinszelet, shake, gyümölcsturmix és egyéb egészséges étel-ital.

Árulhatsz felszerelést a klubtagoknak, vagy kisegítheted őket a helyszínen, ha a magukét otthon felejtették, és kedveskedhetsz a törzsvendégeidnek kiegészítő szolgáltatásként azzal is, ha tárolóhelyet bérelhetnek tőled, hogy ne kelljen mindig otthonról cipekedniük.

Miért fejeld meg a kulcsszolgáltatásod?

A partvonalról bekiabálók cinikusan azt mondhatnák erre, hogy ezáltal többet kereshetsz egy-egy tanítványon, aki már mindenképpen a „tied”. De nem feltétlenül ezért érdemes a kulcsszolgáltatásodat a kiegészítőkkel megfejelni. Hanem azért is, mert plusz törődést, külön figyelmet tanúsít a vendégeid iránt, és még teljesebb, nehezebben felejthető élményt biztosít számukra, ha minél több szálon kötődnek hozzád.

5. Csak a kiválasztottaknak: a csúcsszolgáltatás

Sok sportklubnál hiányzik, akár ötlethiányból, akár azért, mert a tulajdonosok inkább az átlagra, a takarékosakra céloznak, hiszen belőlük van több. Ami igaz is, de ha már a pénzügyi szempontnál tartunk, a csúcsra hajtók, a tehetősek, habár kevesebben vannak, akár több pénzt is elkölthetnek nálad ennél az átlagnál a drágább, prémium szolgáltatásodra.

Mi lehet ez utóbbi? Csúcsszolgáltatásod jellemzően a leginkább szűkös erőforrásaidhoz kötődik. Szakmai figyelmed osztatlan vagy nagyon kevés részre osztott elérhetőségét jelentheti, amikor a prémium szinten mozogsz. Pl. a legfeljebb 4-5 fős, minicsoportos edzést vagy a privát, személyes foglalkozást a tanítvánnyal, amikor a létszám egyetlen egy személyre megy le. Vagy az exkluzív, valószínűleg inkább wellness jellegű sporttábor szervezését valamilyen puccos helyen.

Különösen fontos ez a kitüntetett figyelem olyan ügyfelek számára, akik a saját idejüket magasra értékelik, és nem kívánnak nagyobb közösségben osztozkodni az edző figyelmén. Rugalmasságot követelnek meg tőled és teljes, egyéni figyelmet. Személyes célkijelölést és célkövetést. Mondjuk ki: a prémium szint alapesete a személyi edzés lesz.

A csúcs a szolgáltatás és a figyelem egyediségéről szól. Ez a prémium szint drága, és csak egy szűk, elit réteg jöhet fel ide. Se az nem prémium szolgáltatás, ha mondjuk ingyenes szaunahasználatot biztosítasz, vagy ha bérletből engedményt adsz a naponta edzésre járó „sportfüggőknek”. Olyasmiről van szó, ami direkt „kirekesztően” drága, mert valójában, látszólag furcsa módon nem is célunk az, hogy mindenki eljöjjön velünk erre a magas szintre.

Mert – paradox, de igaz! – épp ettől lesz haszna a prémium szolgáltatásodnak az átlag szempontjából is. Ez a csúcstermék ugyanis olcsóbbnak, szinte elhanyagolható árúnak tünteti fel a kulcsszolgáltatásod mint biztonságos, alapértelmezett opciót, ami edzésprogramként mindenkinek való, és aminek bátran neki lehet vágni.

6. …és túl a csúcson: az átlagjavító

Mi lehet vajon még ezen is túl? A teljesség kedvéért a termékpiramis konstrukciójában számon szoktak tartani egy olyan, a havi/éves átlagbevételt mintegy varázsütésre megemelő, ezért „átlagjavítónak” nevezett terméket vagy szolgáltatást, amiből elég egyet-kettőt eladni, és arra a hónapra már akár ki is veheted a szabadságot.

Ez a szolgáltatás annyira drága, hogy csak nagyon ritkán fogják megrendelni, de ami fontos benne, az nem más, mint az, hogy egyáltalán ott van a piramisban, mint egyedi készítésű, sokkarátos gyémántgyűrű az ékszerész kirakatában. Miért? Mert ez az igényesebb vendégeknek jelzi, hogy nálad jó helyen járnak, profival van dolguk.

Átlagjavítód lehet egy exkluzív egyéni program, ami az edzés mellett más (lélektani, táplálkozási stb.) összetevőkre is figyel, vagy egy konkrét célra készít fel (pl. versenyzés, testsúlycsökkentés), aminek a kapcsán szinte garantálja a sikert, berobbantja a kondit, és szuper technika elsajátítását teszi lehetővé.

ÖSSZEFOGLALÓNK HALADÓKNAK: Te is olyan vagy, mint én, aki szereti a LÉNYEGET egy A4-es lapon áttekinteni? Semmi baj, erre is gondoltunk! Kattints a zöld gombra és letöltheted a saját, egy oldalnyi, táblázatos belső összefoglalónkat. Benne három különböző vendégcsoportra is megtalálod a legjobb javaslatainkat. Inspirálódj és kezdj hozzá: indítsd el a saját szolgáltatáspiramisodat!

LETÖLTÖM A LISTÁT

 

 

Ha azonban nem megy az átlagjavító módszere, akkor ne erőltesd, mert ez mindenképpen valami nagyon magas haszonnal eladható különlegesség kell legyen. Ezért, ha nincs rajta valódi, bőséges profitod, akkor inkább ne csináld! Ha nem működik igazán jól, akkor olyan, mintha elvinnéd a saját klubodtól a pénzt.

Ha a termékpiramis szempontjából nézed a klubodat, akkor Nálad milyen szint hiányzik most leginkább?

Több hűséges tanítvány, nagyobb profit

– valószínűleg egyetértesz ezekkel a célokkal. Ha igen, akkor kezdd el még ma a megvalósítást! Senki se állítja persze, hogy maguktól megtörténnek a csodák, és a termékpiramis csak úgy kinő a földből, mint az égig érő paszuly a mesében… 😉

Sőt. A megvalósítás nemcsak új tanítványokkal, hanem új edzések bevezetésével, új ötletek kipróbálásával, klubfejlesztéssel fog járni.

Miért csak kevesen alkalmazzák a piramis rendszerét?

Bizonyára felfigyeltél a legnagyobb problémára, ami a sikeres építkezést akár meg is hiúsíthatja. Ha a piramis bevált módszerét akarod alkalmazni – amire minden okod megvan –, az eleve szélesebb szolgáltatási palettát jelent, ami többféle árral, új kurzusokkal és programokkal, sőt akár új edzők foglalkoztatásával is járhat. Több szinten lesznek csoportjaid, és összességében nő a vendégeid száma: mindez nem is rossz, de rengeteg plusz adminisztrációt varr a nyakadba.

Kb. akkora a különbség, mint aközött, amikor Henry Ford 1909-ben azt mondta, hogy „a vevőnk bármilyen színben megrendelheti autóját, feltéve, hogy a szín fekete” – és a Ford mai termékpalettája között, amely (kis túlzással) szinte minden hajszínhez és hangulathoz külön modellt kínál.

Rakd rendbe a klubod menedzselését!

A tapasztalatunk szerint a legtöbben azért nem lépik meg a szolgáltatási piramis építését, mert ezzel elementárisan növekednének a klub irányításával kapcsolatos adminisztrációs terhek. Ha eddig a klubodnál kétféle mozgásforma volt, egy-egy csoporttal és kétfajta belépővel, akkor most fel kell készülnöd arra, hogy több rávezető kurzust, több programot, többféle bérletet, belépőt, tagdíjat és akár új edzőket is alkalmazni fogsz a későbbiekben.

Szóval ha eddig – mondjuk – heti 1-2 óra ment el az ismétlődő feladatok manuálisan kivitelezett háttérmunkáira, és ugyanezt a kézi exceles, füzetes, sms alapú vagy telefonálós rendszert akarod fenntartani, akkor arra számíthatsz, hogy robbanásszerűen megemelkedik az órák közötti adminisztrációval töltött időd.

Mi abban tudunk segíteni neked az adminisztráció megkönnyítése által, hogy egyáltalán maradjon időd az építkezésre, és ne az ismétlődő feladatok rabja maradj. És persze abban is támogatni tudunk, hogy a továbbfejlesztett klubbal járó, extra adminisztrációt játszva elbírd.

Ha szeretnél jobban elmélyülni a növekedést lehetővé tevő, automatizált klubmenedzsment témájában, akkor kezdd máris ezzel a rövid bemutató cikkel, ezt követően pedig nézz rá, mit mondanak a gyakorló klubvezetők (funkcionális klubvezetőszemélyi edző és harcművészklub vezetőjejógastúdió vezetője).

Még ez sem elég? Még többre vagy kíváncsi?

Klubvezetési fortélyok emailben

Ha szeretnél több új vendéget megtartani, okosabban beosztani az idődet, akkor kattints alább

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!