Új tanítványok tavasszal… Érdekel?

Új tanítványok tavasszal… Érdekel?

2000 1315 Huncsik Péter

Sok szülő számára mumus az iskolai szünet, mindannyian tudjuk az okát. Három hét, és itt a következő, a tavaszi szünet, ami idén is egybe esik a húsvéti hosszú hétvégével, de a szünet első és utolsó napján meg kell oldani, hogy valaki vigyázzon a kisiskolás gyerkőcökre.

A KSH előzetes adatai alapján hazánkban a 2017/2018-as tanévben több, mint 730 ezer gyermek vesz részt általános iskolai oktatásban. Azaz közel ennyi gyermeknek a felügyeletét kell biztosítani a tavaszi szünet két napján. Sok szülőnek ez nem jelent problémát, ha az egyikük háztartásbeli, vagy ha gond nélkül kivehet 2 nap szabadságot, ha a nagyszülők ugrásra készen állnak, netán a szomszéd néni szívesen bevállalja a bébiszitterkedést. Rengetegen vannak azonban, akik számára nem kis fejfájással jár a gyerekek elhelyezése. Szerencsére ilyenkor is számos intézmény nyújt gyermekmegőrzés vagy napközi szolgáltatást, így a legtöbb esetben ez jelenti a megoldást a dolgozó szülőknek.

Hogyan érint ez téged, mint kicsiket oktató edzőt? Remek alkalom ez, hogy összefogj a környékeden lévő napközis létesítménnyel, és becsempészd a sportodat a gyerekek életébe!

Keress a városodban vagy az edzéseid helyszínéhez közel található intézményeket, amelyek a tavaszi szünetben is biztosítanak napközit:

  • családi napközik
  • általános iskolák
  • művelődési házak
  • kulturális központok
  • játszóházak
  • vagy akár nagyobb cégek, akiknél folyamatosan működik gyermekmegőrző/napközi

Persze indíthatnál a szünetre saját napközis programot is, de ehhez engedélyek szükségesek, valamint jóval előbb el kell kezdeni a szervezést, a hirdetést, intézni kell a hivatalos teendőket. Ezzel a témakörrel is foglalkozunk majd a későbbiekben a nyári táborok kapcsán, ha kíváncsi vagy rá, jelezd nekünk, hogy a többi hasznos, edzőknek szóló infó mellett erről is az elsők között értesülj.

Szóval ha megtaláltad a környékeden nyitva tartó napközis helyszíneket, vedd fel velük a kapcsolatot.

Ajánld fel, hogy a húsvét előtti és utáni napokon – természetesen ingyen és bérmentve –edzést tartasz a gyerekeknek, hogy megismerhessenek egy új mozgásformát.

(Ha olvastad korábbi cikkünket a szezonzárási teendőkről, akkor már biztosan beszereztél egy nagy adag pozitív értékelést a tanítványaidtól. Ezekkel felvértezve a napközit biztosító partnerben is bizalmat keltesz, és az ajánlások révén a szülők is nyitottabbak lesznek a lehetőségre.)

Így színesítheted a napközi programját, ami nekik is előnyös, és megismertetheted a sportodat új gyerekekkel.

Ha tetszik nekik, mesélni fognak a szüleiknek arról, milyen jól érezték magukat, ezzel ösztönözve a szülőket, hogy levigyék őket hozzád edzeni.

Ha sikerült megegyezned a napközikkel, akkor ne feledkezz meg alábbiakról, hogy minél sikeresebb legyen az együttműködés:

Kérd meg az intézményt, hogy tegye ki a weboldalára és a Facebook oldalára (ha van) a lehetőséget, valamint tájékoztassa a szülőket e-mailben is, ha ez módjában áll.

Készíts plakátot – nem kell csilli-villi grafikai csoda, csak figyelemfelkeltő és informatív legyen -, amit kitehetnek az üzenőfalra, hogy a szülők onnan is értesülhessenek az extra edzésről.

Készíts szórólapot (ha még nincs), amelyen a klubodat és az edzéseidet reklámozod, és  helyezz el belőle párat az intézményben, hogy a szülők is felnyalábolhassanak egyet, amikor mennek a gyerekekért.

A kicsiknek nyomtathatsz a sportodhoz kapcsolódó színező lapot is, amivel biztosan eldicsekednek majd otthon Anyának-Apának, ezzel is extra megerősítést adhatsz számukra a szuper sportfoglalkozás után.

 

 

 

 

 

Posztold a Facebook oldaladra, hogy bemutatkozó foglalkozást tartasz az adott napköziben, ezzel te is reklámozod a napközis lehetőséget a tavaszi szünetre.

Hirdesd meg a posztot: megfelelő célzás segítségével (település, életkor, érdeklődési körök szerint) sokkal több szülőhöz jut majd el a hír, mint ha csak az organikus elérésekre bíznád a poszt terjedését.

Kérd meg az óvónénit, a gyermekfelügyelőt, az edző társadat, egy tanítványodat, bárkit, aki ráér, hogy készítsen fotókat és videót az edzésről. Ezeket később a szülők megkaphatják az intézménytől, így láthatják, hogy a gyermekeik valóban élvezték az edzést, hogy jó kezekben voltak, így erősítve a bizalmat feléd. Ugye szülői engedély nélkül nem használhatod fel a gyerekekről készült felvételeket, ezt nem is javasoljuk, de ha szerencséd van, pár szülő meg fogja osztani a gyermekéről készült felvételeket a közösségi hálón, kvázi vírusmarketinget biztosítva számodra. Király!

 

Elképzelhető, hogy a közeledben nincs olyan intézmény, amelyben van lehetőség ilyen kooperációra, vagy nem nyitottak a megkeresésre. Viszont ha találsz megfelelő partnert a mini tavaszi akcióhoz, akkor új tanítványok mellett új szövetségesre is szert tehetsz.

Még ha nem is sikerül az első ilyen akcióddal sok új tanítványt bevonzani, mégis kihozhatod belőle a legjobbat: a későbbiekben akár rendszeresen is tarthatsz edzéseket a napközis gyerekeknek, vagy szimplán keresztpromócióban ők is hirdetnek téged, te is őket, vagyis mindenki jól jár. 🙂 Nem mellesleg a napközis szülői közösséghez is el fog jutni a jó híred, ami hosszú távon nagyon is hasznos lesz a klubod számára.

Na, mit szólsz? Tetszik az ötlet?

Ha látsz benne fantáziát, még van idő belevágni, csupán egy gyors internetes böngészéssel be is indíthatod a „tavaszi szünet hadműveletet”. 🙂

Ha a válaszod az, hogy „erre én nem érek rá sajnos…”, és valóban úgy érzed, az edzéseken túl semmire nem marad időd, akkor érdemes átgondolnod, hogy mi segíthet a mindennapok hatékonyabb klubmenedzsmentjében. A megoldást ITT találod.

Ha további vendégszerzési tippeket keresel, mert lezajlott az év eleji nagy hajrá, lankad a lelkesedés, és a tanítványok kezdenek elmaradozni, akkor meríts ötleteket a tanítványszerzős cikkünkből, ahol további 24 tippet osztunk meg veled!

És végül véleményformáló segítségedet kérjük: a továbbiakban is készülnénk számodra ilyen rövid, 1-1 gyors ötletet tartalmazó cikkekkel, persze ha érdekel a műfaj… Kérünk adj egy gyors visszajelzést az alábbiakra:

 

Hozzászólások

    Send this to a friend