Új tanítványok tavasszal… Érdekel?

Sok szülő számára mumus az iskolai szünet, mindannyian tudjuk az okát. Három hét, és itt a következő, a tavaszi szünet, ami idén is egybe esik a húsvéti hosszú hétvégével, de a szünet első és utolsó napján meg kell oldani, hogy valaki vigyázzon a kisiskolás gyerkőcökre.

A KSH előzetes adatai alapján hazánkban a 2017/2018-as tanévben több, mint 730 ezer gyermek vesz részt általános iskolai oktatásban. Azaz közel ennyi gyermeknek a felügyeletét kell biztosítani a tavaszi szünet két napján. Sok szülőnek ez nem jelent problémát, ha az egyikük háztartásbeli, vagy ha gond nélkül kivehet 2 nap szabadságot, ha a nagyszülők ugrásra készen állnak, netán a szomszéd néni szívesen bevállalja a bébiszitterkedést. Rengetegen vannak azonban, akik számára nem kis fejfájással jár a gyerekek elhelyezése. Szerencsére ilyenkor is számos intézmény nyújt gyermekmegőrzés vagy napközi szolgáltatást, így a legtöbb esetben ez jelenti a megoldást a dolgozó szülőknek.

Hogyan érint ez téged, mint kicsiket oktató edzőt? Remek alkalom ez, hogy összefogj a környékeden lévő napközis létesítménnyel, és becsempészd a sportodat a gyerekek életébe!

Keress a városodban vagy az edzéseid helyszínéhez közel található intézményeket, amelyek a tavaszi szünetben is biztosítanak napközit:

  • családi napközik
  • általános iskolák
  • művelődési házak
  • kulturális központok
  • játszóházak
  • vagy akár nagyobb cégek, akiknél folyamatosan működik gyermekmegőrző/napközi

Persze indíthatnál a szünetre saját napközis programot is, de ehhez engedélyek szükségesek, valamint jóval előbb el kell kezdeni a szervezést, a hirdetést, intézni kell a hivatalos teendőket. Ezzel a témakörrel is foglalkozunk majd a későbbiekben a nyári táborok kapcsán, ha kíváncsi vagy rá, jelezd nekünk, hogy a többi hasznos, edzőknek szóló infó mellett erről is az elsők között értesülj.

Klubvezetési fortélyok emailben

Ha szeretnél több új vendéget megtartani, okosabban beosztani az idődet, akkor kattints alább

Szóval ha megtaláltad a környékeden nyitva tartó napközis helyszíneket, vedd fel velük a kapcsolatot.

Ajánld fel, hogy a húsvét előtti és utáni napokon – természetesen ingyen és bérmentve –edzést tartasz a gyerekeknek, hogy megismerhessenek egy új mozgásformát.

(Ha olvastad korábbi cikkünket a szezonzárási teendőkről, akkor már biztosan beszereztél egy nagy adag pozitív értékelést a tanítványaidtól. Ezekkel felvértezve a napközit biztosító partnerben is bizalmat keltesz, és az ajánlások révén a szülők is nyitottabbak lesznek a lehetőségre.)

Így színesítheted a napközi programját, ami nekik is előnyös, és megismertetheted a sportodat új gyerekekkel.

Ha tetszik nekik, mesélni fognak a szüleiknek arról, milyen jól érezték magukat, ezzel ösztönözve a szülőket, hogy levigyék őket hozzád edzeni.

Ha sikerült megegyezned a napközikkel, akkor ne feledkezz meg alábbiakról, hogy minél sikeresebb legyen az együttműködés:

  • Kérd meg az intézményt, hogy tegye ki a weboldalára és a Facebook oldalára (ha van) a lehetőséget, valamint tájékoztassa a szülőket e-mailben is, ha ez módjában áll.
  • Készíts plakátot – nem kell csili-vili grafikai csoda, csak figyelemfelkeltő és informatív legyen -, amit kitehetnek az üzenőfalra, hogy a szülők onnan is értesülhessenek az extra edzésről.
  • Készíts szórólapot (ha még nincs), amelyen a klubodat és az edzéseidet reklámozod, és helyezz el belőle párat az intézményben, hogy a szülők is felnyalábolhassanak egyet, amikor mennek a gyerekekért.
  • A kicsiknek nyomtathatsz a sportodhoz kapcsolódó színező lapot is, amivel biztosan eldicsekednek majd otthon Anyának-Apának, ezzel is extra megerősítést adhatsz számukra a szuper sportfoglalkozás után.
  • Posztold a Facebook oldaladra, hogy bemutatkozó foglalkozást tartasz az adott napköziben, ezzel te is reklámozod a napközis lehetőséget a tavaszi szünetre.
  • Hirdesd meg a posztot: megfelelő célzás segítségével (település, életkor, érdeklődési körök szerint) sokkal több szülőhöz jut majd el a hír, mint ha csak az organikus elérésekre bíznád a poszt terjedését.
  • Kérd meg az óvónénit, a gyermekfelügyelőt, az edző társadat, egy tanítványodat, bárkit, aki ráér, hogy készítsen fotókat és videót az edzésről. Ezeket később a szülők megkaphatják az intézménytől, így láthatják, hogy a gyermekeik valóban élvezték az edzést, hogy jó kezekben voltak, így erősítve a bizalmat feléd. Ugye szülői engedély nélkül nem használhatod fel a gyerekekről készült felvételeket, ezt nem is javasoljuk, de ha szerencséd van, pár szülő meg fogja osztani a gyermekéről készült felvételeket a közösségi hálón, kvázi vírusmarketinget biztosítva számodra. Király!

Elképzelhető, hogy a közeledben nincs olyan intézmény, amelyben van lehetőség ilyen kooperációra, vagy nem nyitottak a megkeresésre. Viszont ha találsz megfelelő partnert a mini tavaszi akcióhoz, akkor új tanítványok mellett új szövetségesre is szert tehetsz.

Még ha nem is sikerül az első ilyen akcióddal sok új tanítványt bevonzani, mégis kihozhatod belőle a legjobbat: a későbbiekben akár rendszeresen is tarthatsz edzéseket a napközis gyerekeknek, vagy szimplán keresztpromócióban ők is hirdetnek téged, te is őket, vagyis mindenki jól jár. 🙂 Nem mellesleg a napközis szülői közösséghez is el fog jutni a jó híred, ami hosszú távon nagyon is hasznos lesz a klubod számára.

Na, mit szólsz? Tetszik az ötlet?

Ha látsz benne fantáziát, még van idő belevágni, csupán egy gyors internetes böngészéssel be is indíthatod a „tavaszi szünet hadműveletet”. 🙂

Ha a válaszod az, hogy „erre én nem érek rá sajnos…”, és valóban úgy érzed, az edzéseken túl semmire nem marad időd, akkor érdemes átgondolnod, hogy mi segíthet a mindennapok hatékonyabb klubmenedzsmentjében. A megoldást ITT találod.

Ha további vendégszerzési tippeket keresel, mert lezajlott az év eleji nagy hajrá, lankad a lelkesedés, és a tanítványok kezdenek elmaradozni, akkor meríts ötleteket a tanítványszerzős cikkünkből, ahol további 24 tippet osztunk meg veled!

És végül véleményformáló segítségedet kérjük: a továbbiakban is készülnénk számodra ilyen rövid, 1-1 gyors ötletet tartalmazó cikkekkel, persze ha érdekel a műfaj… Kérünk adj egy gyors visszajelzést az alábbiakra:

Milyen hosszúságú cikkeket szeretnél olvasni a jövőben tőlünk?

Tetszett a cikk? Oszd meg mással is!

FacebookCopy LinkMessengerWhatsApp

E-book letöltése

Hozz ki többet a sportklubodból!

Klubvezetési fortélyok emailben

Pénztárcabarát klubfejlesztési tippek 2 hetente
Hozz ki többet a sportklubodból!

Sikeres üzenet

Köszönjük a feliratkozásodat!

Próbáld ki ingyenes demónkat!

Kérlek, add meg a következő információkat, hogy minél személyre szabottabban tudjunk beszélgetni!